IRANUL NEAGA

IRANUL neaga implicarea in recentele atentate teroriste si acuza ISRAELUL ca se afla in spatele atacurilor

autor: FrontPress 15.02.2012
Autorităţile de la Teheran au negat orice implicare în atentatele împotriva ambasadelor Israelului din Georgia şi India şi în exploziile de marţi din capitala Tailandei. Ministerul de externe iranian a condamnat exploziile şi spus că nu de puţine ori chiar agenţii israelieni se află în spatele acestui gen de atacuri.
Marţi un bărbat a rămas fără picioare după ce a aruncat o grenadă spre o maşină a poliţiei din Bangkok dar care a ricoşat dintr-un copac. Autorităţile au declarat că au găsit asupra lui documente de identificare iraniene. În dimineaţa aceleiaşi zile poliţia a efectuat un raid asupra unei locuinţe închiriate de trei bărbaţi după ce un dispozitiv exploziv s-a declanşat accidental. O altă explozie a avut loc pe o stradă din apropiere.
Aceste trei incidente din capitala Tailandei au avut loc după ce cu o zi înainte două atacuri cu bombă împotriva ambasadelor israeliene din India şi Georgia au stârnit un val de indignare internaţională.
Imediat premierul israelian  Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul că s-ar afla în spatele atentatelor. Teheranul a dezminţit orice implicare şi a afirmat că regimul sionist se află în plin război propagandistic împotriva republicii islamice.
La New Delhi, o membră a corpului diplomatic al Israelului a fost rănită când în faţa ambasadei a explodat luni o maşină capcană. Tot luni, În Tbilisi, un angajat georgian al ambasadei israeliene a descoperit sub maşina pe care o conducea un dispozitiv exploziv. Bomba a fost dezamorsată de genişti înainte de a exploda.
“Republica Islamică Iran consideră regimul sionist şi pe susţinătorii acestuia ca fiind principalii suspecţi ai atacurilor teroriste şi punerea responsabilităţilor pe seama Iranului este fără nici un temei”, se arată într-un comunicat al ambasadei iraniene din Turcia. Sursa: FrontPress.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu