BRIGITTE BARDOT SUSTINE FRONTUL NATIONAL DIN FRANTA

Brigitte Bardot alaturi de FRONTUL NATIONAL la alegerile prezidentiale din Franta

autor: FrontPress 23.02.2012
Legendara actriţă Brigitte Bardot, devenită militantă pentru drepturile animalelor, şi-a anunţat susţinerea pentru Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional, la alegerile prezidenţiale din Franţa.
Actriţa a scris de mână un mesaj pentru primarii francezi prin care aceasta îi îndeamnă să semneze pentru validarea candidaturii Marinei, deoarece conform legii în vigoare toţi cei care doresc să participe în cursa electorală trebuie să obţină susţinerea scrisă a minim 500 de aleşi locali. Scrisoarea a fost publicată miercuri de cotidianul regional Nice-Matin.
Liderei Frontului Naţional îi lipsesc în momentul de faţă circa 60 de semnături şi riscă să repete situaţia din 1981, când tatăl ei, Jean Marie Le Pen, nu a putut candida tocmai din aceeaşi cauză. Data limită la care pot fi depuse aceste formulare este 16 martie.
Prtidul anti-imigraţionist a cerut justiţiei să permită oficialilor locali să susţină candidatura Marinei Le Pen, fără ca numele lor să fie date publicităţii, tocmai pentru a evita şantajarea acestora. Marţi însă Curtea Constituţională a respins această cerere.
“Sunt scandalizată de faptul că primarii francezi sunt atât de reci încât nu au onestitatea să o susţină pe Marine Le Pen, care este un candidat de top, apără animalele şi are curajul să ofere Franţei locul ei meritat în lume”, a scris Brigitte Bardot în mesajul ei adresat edililor. ”Le cer, prin urmare, să aibă puţin curaj o dată în viaţă şi să-şi asume datoria.”
“Urmările prezenţei la putere a lui Nicolas Sarkozy sunt de o negativitate şi de o mediocritate neliniştitoare. Dumneavoastră, ca şi miniştrii dumneavoastră, la fel de inutili pe cât sunt de laşi, la limita necinstei şi ridicolului, nu aţi reuşit şi nu veţi reuşi să mulţumiţi poporul francez care v-a ales şi care a crezut cu o forţă de fier în promisiunile dumneavoastră, iar dumneavoastră nu aţi ţinut aceste promisiuni”, a continuat aceasta.
Poziţia publică a actriţei a venit după doar câteva zile după ce Le Pen a criticat modul barbar în care sunt ucise animalele în abatoarele din Paris, conform cerinţelor religiei islamice.
Ultimele două sondaje de opinie o creditează cu 16 şi respectiv 17 la sută din intenţiile de vot pe candidata Frontului Naţional, pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din 22 aprilie. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu