Inmultiti-va !

“Inmulţiţi-vă” (Geneza 1:28)

De zece ori în şase versete Domnul Isus ne spune să “ascultăm” (loan 15:4-7, 9-10). De ce? Pentru că nu ne stă în fire să ascultăm! Domnul Isus ştia că în anii care vor urma, ucenicii Lui vor fi chemaţi să aducă rod suficient pentru a umple pământul. Dar nici nu poţi avea un astfel de impact fără ca mai întâi să împlineşti, ceea ce probabil că neglijezi sau excluzi din viaţa ta mai mult din Dumnezeu! În fiecare zi vor apărea lucruri care te vor împiedica să petreci timp de calitate cu Domnul.

În ceea ce priveşte aşteptarea în prezenţa lui Dumnezeu un anumit timp acest lucru necesită la fel de mult efort ca promulgarea unei legi în parlament. Aşadar ai trei opţi¬uni. Mai întâi, să ai o viaţă lipsită de valoare. “Dacă nu rămâne cineva în Mine, este aruncat afară, ca mlădiţa neroditoare, şi se usucă” (loan_15:6). Cuvântul “uscat” înseamnă lipsit de valoare. Nu-ţi irosi viaţa cu lucruri lipsite de valoare.

În al doilea rând, acceptă disciplinarea lui Dumnezeu. “Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie; dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei, roadă dătătoare de pace a neprihănirii” (Evrei 12:11). Ce urmăreşte Dumnezeu? Rodirea şi va face tot ce este nevoie pentru a o avea. Cu toţii am avut parte de o “poveste a curăţirii”. Disciplinarea lui Dumnezeu începe de obicei cu o problemă a păcatului: un comportament sau o atitudine neconfruntate. Şi se termină când pro¬blema dispare. Disciplinarea nu trebuie să continue – depinde de noi! Experimentăm durere doar atâta timp cât rămânem în păcat.

În al treilea rând, stai aproape de Dumnezeu. Dacă îţi iei hrana spirituală de la El în fiecare zi, dacă laşi ca puterea care curge din El să curgă prin tine, nimic nu te va împiedica să ai parte de viaţa din belşug promisă de Domnul Isus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu