Crainica TV ucisa in LIBIA

Crainica TV ucisa in LIBIA pentru simpatiile fata de regimul Gaddafi (VIDEO)

autor: FrontPress 19.02.2012
O celebră jurnalistă și prezentatoare a televiziunii publice libiene, Hala Misrati, extrem de populară în timpul regimului naţionalist-secular al colonelului Muammar Gaddafi, a fost asasinată într-o închisoare din Tripoli, a anunțat postul de televiziune Al Arabyia.
După cum declară apropiații ziaristei, aceasta ar fi fost ucisă pentru că era una dintre prezentatoarele preferate de colonelul Gaddafi și nu și-a ascuns niciodată antipatia față de opozanții islamişti ai fostului regim de la Tripoli, transmite agenția rusească Ria Novosti.
Prezentatoarea și-a câștigat notorietatea și în Occident anul trecut, când a apărut în timpul unui jurnal de ştiri cu un pistol în mână ameninţând rebelii care se apropiau de capitală.
Hala Misrati a fost capturată de rebelii libieni în vara anului trecut. A fost supusă umilinţelor de tot felul, torturii şi violurilor repetate. A apărut ultima dată pe ecranele televizoarelor în 30 decembrie anul trecut, chipul său fiind tumefiat de lovituri, unii apropiaţi ai jurnalistei afirmând chiar că îi fusese tăiată limba. În plus, înregistrarea video care a ajuns pe YouTube arată că ea ar fi fost însărcinată.
În data de 11 decembrie 2011, doctorul Youcef Chakir confirma că Hala Misrati se afla încă în închisoarea Sijn Jdida din Tripoli şi că fusese violată de către rebeli de 17 ori.
Potrivit unor surse care nu doresc să își dezvăluie identitatea, jurnalista ar fi fost ucisă în 17 februarie, pentru a se ”aniversa” un an de la izbucnirea protestelor împotriva regimului Gaddafi. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu