Romania cumpara ce arunca altii !!!

ROMANIA cumpara ce arunca altii! TURCIA doreste inlocuirea avioanelor de vanatoare F-16

autor: FrontPress 24.02.2012
Turcia intenţionează să achiziţioneze nu mai puţin de 100 de avioane de vânătoare americane de tip F-35, dintre care două vor fi livrate în 2015, valoarea contractului fiind estimată la 16 miliarde de dolari, a declarat ministrul turc al Apărării, Ismet Yilmaz, citat joi de publicaţia Milliyet.
Turcia, asociată acestui proiect aeronautic major, anunţase deja posibilitatea de a cumpăra 100 de aparate F-35 sau Joint Strike Fighter (JSF), un avion de vânătoare dotat cu o tehnologie care îl face invizibil pe radare produs de Lockheed Martin, pentru a-şi înlocui flota compusă din avioane F-4 McDonnell Douglas şi Falcon F-16.
Este o premieră faptul că un responsabil turc anunţă costul proiectului pe care Turcia îl va suporta. Ministrul a mai menţionat şi că va reconsidera numărul aparatelor de zbor pe care ţara sa le va cumpăra, transmite Mediafax. Pentagonul a confirmat recent că preţul de cumpărare al avionului va creşte din cauza întârzierilor şi a numărului de comenzi mai puţin importante venite din partea ţărilor aliate.
F-35 este cel mai costisitor program de înarmare al Pentagonului, selectat de către Statele Unite şi alte nouă ţări: Marea Britanie, Italia, Olanda, Turcia, Canada, Australia, Danemarca, Norvegia şi bineînţeles şi Israel. Zborul inaugural al acestui aparat ultramodern a avut loc în 2006.  Avionul de asalt monoloc, cu un singur motor, este proiectat şi pentru a evita detectarea radar. Are o autonomie de zbor de 1.000 de kilometri şi poate atinge o viteză maximă de 2.000 de km/oră. Armata SUA intenţionează să achiziţioneze în viitorul apropiat nu mai puţin de 2.440 de aparate.
Pe de altă parte, în timp ce alte state încearcă să scape de aparatele învechite F-16, România ar putea să cumpere acest tip de avioane pentru dotarea Forţelor Aeriene, la presiunea SUA.  Faptul că acest model de avion de vânătoare este depăşit din punct de vedere tehnic a fost recunoscut chiar de producătorii americani. Sursa: FrontPress.ro
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu