"Eu am venit ca oile sa aiba viata, si sa o aiba din belsug "( Ioan 10:10 )

“Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aiba din belşug” (loan 10:10)
Domnul Isus doreşte să ne bucurăm de “viaţă din belşug” (loan 10:10), fără a fi prinşi de lucruri care nu adaugă valoare sau semnificaţie. Salvamarul Robyn Coffman spune: “Dezordinea nu este numai ceea ce poţi vedea; este şi ceea ce nu poţi vedea. Ea perpetuează orarele supra¬aglomerate, angajamentele fără sfârşit şi temerile copleşitoare.

O minte dezordonată înseamnă o gândire exagerată, un comportament exagerat, analiză exagerată, îngrijorare exagerată şi angajamente exagerate”. Aşa că, ordonează-ţi mintea, făcându-ţi o listă cu lucruri interzise: nu te simţi vinovat că spui nu la ceva ce pare bun, dar nu potrivit pentru tine. Nu te îngrijora cu privire la cât de potriviţi (în ordine) vor fi copiii tăi ca adulţi. Nu adăuga nimic la garderobă fără a scoate ceva afară. Nu te simţi prea responsabil pentru binele tuturor. Nu răspunde la telefon după o anumită oră seara. Nu spune da numai pentru că ai fost invitat. Nu-ţi programa activităţi multe în zilele de duminică sau în cele dedicate familiei. Nu cumpăra doar pentru că este cu preţ redus. Nu te gândi la mâncăruri ce necesită mai mult de trei ingrediente, nu-ţi programa în aceeaşi zi să speli rufe, să faci curăţenie şi să-ţi petreci timp de calitate cu familia. Nu te compara cu alţii.

Cu cât îţi îngădui să faci mai puţine lucruri, cu atât mai liber vei fi să duci o viaţă din belşug. Şi Dumnezeu te va ajuta să duci o astfel de viaţă. Ascultă: “El dă tărie celui obosit… dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea” (Isaia 40:29-31). Fă-ţi o prioritate din a petrece timp cu Dumnezeu în fiecare zi şi celelalte lucruri se vor aranja de la sine.

Un comentariu: