AK-12 inlocuitor pentru AK-47

AK-12, inlocuitor pentru celebrele automate AK-47

autor: FrontPress 16.02.2012
Pistolul mitralieră AK-47 este poate cea mai cunoscută şi una din cele mai eficiente arme automate create vreodată. Uzinele ruseşti Izhmash au realizat însă un nou prototip Kalaşnikov, care urmează să fie supus mai multor teste în următoarele luni, producătorii anunţând că noua armă surclasează modelele anterioare, mult mai celebre.
Noul model, numit AK-12, se deosebeşte esenţial de predecesorii săi dar în acelaşi timp  păstrează însă aspectul general al modelului AK-47. Pistolul mitralieră face parte din a cincea generaţie de arme Kalaşnikov şi este mult mai uşor de manevrat, chiar şi cu o singură mână.
“Trebuia să construim un automat la fel de simplu, sigur şi accesibil ca preţ, care trebuia să includă în proprietăţile sale ceea ce are un Kalaşnikov tradiţional, dar şi o întreagă listă de noi proprietăţi”, a declarat directorul general al Izhmash, Maxim Kuzyuk.
“Am lucrat mult la design şi vom continua în acest sens, dar întotdeauna vom păstra trăsăturile specifice automatului Kalaşnikov, după cum vedeţi şi la acest model”, a precizat şi proiectantul şef al companiei Izhmash, Vladimir Zlobin.
La AK-12 se lucrează din 2010 iar primele prototipuri au fost realizate la sfârşitul anului trecut. Modelul cântăreşte 3,3 kilograme şi are o lungime de 945 milimetri (725 mm cu patul rabatabil închis). Pistolul mitralieră este proiectat pentru a oferi o acurateţe maximă a glonţului pentru ţinte aflate până la 650 de metri distanţă. Diversele modele de încărcătoare pot înmagazina de la 30 până la 100 de gloanţe de calibre diferite, compatibile atât cu standardele NATO cât şi cu cele din fostele state socialiste. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu