Google a spionat !!!


Google a spionat utilizatorii Apple pentru a vinde publicitate


Gigantul de internet Google a spionat utilizatorii care navigau prin intermediul Safari, browserul web al Apple, potrivit publicaţiei Wall Street Journal (WSJ), care mai scrie în ediţia sa de joi că această practică a încetat de puţină vreme.
Gigantul de internet american şi alte companii de publicitate utilizau coduri de programare speciale, ascunse în browserul Safari, pentru a supraveghea şi înregistra obiceiurile de navigare online ale milioane de utilizatori ai aplicaţiei Apple.
Safari este totuşi conceput să împiedice astfel de intruziuni, a subliniat cotidianul financiar.
După ce a fost contactat în acest sens de WSJ, Google a dezactivat această funcţie, mai scrie publicaţia.
Într-un comunicat adresat cotidianului, Google, lider al motoarelor de căutare, s-a apărat spunând că “aceste cookies (fişiere salvate) nu colectează informaţii personale”.
“În acest moment suntem pe punctul de a dezactiva” funcţia, a declarat pentru WSJ un reprezentant Apple.
În afară de faptul că este inclus pe platforma de operare Mac, Safari este browserul web cel mai folosit pe smartphone-uri, datorită succesului înregistrat de iPhone.
Această încălcare a dreptului la viaţă privată a fost descoperită de un cercetător de la Universitatea Stanford, Jonathan Mayer, şi confirmată în mod independent de un inginer consultat de Wall Street Journal, Ashkan Soltani.
Cotidianul a publicat pe site-ul său liniile de coduri şi procesele prin care se instalează aplicaţia de spionaj.
În afară de Google, alte trei companii de publicitate online utilizau aceeaşi metodă, Vibrant Media Inc., WPP PLC’s Media Innovation Group şi Gannett Co.’s PointRoll, scrie WSJ.

http://brasovpress.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu