DISCRIMINARE RASIALA

Pompierii ALBI din Buffalo au castigat un proces de DISCRIMINARE RASIALA

autor: FrontPress 14.02.2012
Marti, doisprezece membri ai unitatii de pompieri din Buffalo, SUA, au fost despagubiti cu 2,7 milioane dolari pentru “suferinta emotionala” dupa ce un judecator a hotarat ca autoritatile locale au discriminat rasial barbatii de culoare alba. In conformitate cu procesul intentat inca din anul 2007, autoritatile i-au trecut cu vederea pe cei doisprezece pompieri si au promovat pompieri negri in locul lor. “Acest lucru nu ar fi trebui sa se intample”, a declarat avocatul reclamanţilor Andrew P. Fleming pentru BuffaloNews.
Potrivit lui Fleming, pompierii ar fi trebuit sa fie promovati, deoarece meritau aceasta si nu ar fi trebuit sa treaca prin cinci ani de litigii.
Grupul de pompieri a precizat ca superiorii lor au facut in asa fel incat listele de promovare pe care erau pompierii albi sa fie amanate pana la data expirarii propunerilor pentru a-i putea promova pe colegii lor de culoare care luasera note mult mai mici la examenele de promovare.
Potrivit reclamantilor, autoritatile orasului Buffalo au vrut sa avantajeze minoritatile. “S-au simtit cu adevarat tradati de autoritatile orasului”, a declarat Fleming pentru MSNBC.
Fleming a adaugat ca autoritatile au avut multe ocazii sa indrepte lucrurile si totul ar fi putut fi evitat in totalitate inca din 2006, dar ca propunerea sa de promovare a pompierilor albi a fost respinsa.
“Decizia initiala de a nu-i promova pe acesti oameni a fost luata spre sfarsitul administratiei Masiello, si a continuat sa fie aplicata si in timpul administratiei Brown”, a spus Fleming. “Primarul Brown a avut posibilitatea de a face dreptate, dar a ales sa continue acest litigiu inutil”, a adaugat el.
Judecatorul Curtii Supreme John Michalek a dat hotararea luand in considerare si cat de departe i-ar fi dus promovarile in cariera pe pompieri. Michalek a adaugat ca oamenii au fost discriminati rasial timp de 15 luni inainte de hotararea sa.
Michalek a mai adaugat ca a luat in considerare si starea de depresie si medicamentele prescrise pentru unii dintre reclamanti si felul cum acestea le-au schimbat viata.
Judecatorul a remarcat ca o parte dintre pompieri pareau “letargici” in indeplinirea rolului lor in departament, devenind “amari si cinici.”
Aceasta nu este prima data cand orasul Buffalo a fost in centrul atentiei pentru acuzatii de rasism impotriva albilor. In 2010, un grup numit “Oamenii de culoare in ajutorul intregii societati”, a acuzat autoritatile de fraudarea examenului pentru gradul de locotenent de pompieri, deoarece doar o mana de minoritari il trecusera. Un alt judecator a decis sa respinga cazul.
Purtatorul de cuvant al primariei, Michael J. DeGeorge, a declarat ca avocatii autoritatilor examineaza decizia judecatorului si a refuzat sa faca comentarii suplimentare cu privire la această chestiune.
Joseph Fahey, unul dintre pompieri implicati in acest caz a declarat ca aceasta este “adevarata natura a discriminarii pozitive”. “Cand li se intampla negrilor, toata lumea se supara, dar când li se intampla unor albi, nimanui nu ii pasa”, a concluzionat el. De pe Nationalist
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu