Prins la FURAT

Ofiter ANTICORUPTIE prins la FURAT in hipermarket

autor: FrontPress 14.02.2012
Roland Filipescu, inspector şi purtător de cuvânt al Direcţiei Generale Anticorupţie Bacău, a fost prins luni seara la ieşirea din hipermarketul Real, cu mai multe lucruri furate. La percheziţie i-au fost găsite sub geacă diverse produse neplătite.
Cazul lui Roland Filipescu, pare unul tipic de cleptomanie, sunt de părere psihologii băcăuani. „Poziţia în care se află acest ofiţer nu-i permite să aibă astfel de „scăpări”. Cel mai probabil, aici avem de a face cu o tulburare a impulsului, de tipul cleptomaniei. Este o pornire iraţională, care determină o tensiune interioară între conştiinţa morală şi dorinţa de a fura ceva. Cu siguranţă, el trebuie văzut de un specialist psiholog, care ar putea depista astfel şi alte tipuri de tulburări. Oricum, debutul cleptomaniei apare deseori la această vârstă”, a spus psihologul Cezara Nederi, citată de cotidianul Adevărul.
Ofiţerul anticorupţie a pus în coş marfă în valoare de 100 de lei pe care intenţiona să o plătească la casă. Camerele de supraveghere l-au depistat însă în timp ce ascundea sub geacă diverse produse: un mouse, un card de memorie, acumulatori, şosete pentru copii şi o forfecuţă de tăiat unghii, în valoare totală de aproximativ 500 de lei. Angajatul de la monitorizare a sesizat casieriţa, care i-a chemat lângă ea pe agenţii de pază. Aceştia l-au oprit pe Roland Filipescu la ieşirea din magazin şi au chemat poliţia.
“Poliţiştii au făcut o cercetare la faţa locului şi i-au întocmit dosar penal lui Roland Filipescu pentru furt calificat. Este cercetat în stare de libertate şi urmează să fie audiat în cursul zilei de astăzi la Parchetul Curţii de Apel Bacău”, a precizat Dorel Manole, comandantul Direcţiei Generale Anticorupţie Bacău.
Roland Filipescu, în vârstă de 34 de ani, nu şi-a prezentat demisia până la orele 12.00 şi nici nu a putut fi contatctat de reprezentanţii presei  pentru a oferi un punct de vedere asupra acuzaţiilor ce i se aduc.
Inspectorul Roland Filipescu este cunoscut de colegii lui ca un bun profesionist. A fost implicat în anchete de rezonanţă din Bacău, precum “şpagă la Bac în Podu Turcului”, “furtul de motorină de la Motoşeni” sau “şpagă la permise auto”, finalizat cu condamnarea la închisoare a lui Virgil Ardeleanu, şeful de la Permise Auto Bacău.
Procurorul de caz, Camelia Elisei, a ales să nu folosească procedura judiciară folosită în cazurile de flagrant şi care presupune rezolvarea cu celeritate a dosarului şi trimiterea în instanţă în termen de câteva zile, scrie Gândul. Ofiţerul DGA nu se bucură însă de vreo procedură specială, ci măsura ar fi fost luată pentru că paguba este mică. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu