INTERZICEREA CIRCUMCIZIEI

Medicii suedezi vor INTERZICEREA circumciziei

autor: FrontPress 20.02.2012

Circumcizia fără motive medicale ar trebui interzisă, consideră Societatea Pediatrică Suedeză, chiar dacă acest lucru ar putea stârni proteste din partea musulmanilor şi evreilor. Tăiere rituală a prepuţului de jur împrejur, practică specifică în general popoarelor semite, a fost catalogată ca fiind o “agresiune”.
Într-un document adresat Comitetului Naţional pentru Sănătate şi Asistenţă Socială, pediatrii suedezi consideră că procedura “este o agresiune” deoarece copiii sunt supuşi mutilării fără a avea vreun cuvânt de spus în această chestiune.
“Este o problemă complicată, dar chiar şi aşa, am decis să condamnăm această procedură”, a declarat doctorul  Staffan Janson, care a continuat spunând că “este o mutilare a copilului care nu poate decide pentru el”.
Cum era de aşteptat, această opinie a specialiştilor a provocat reacţii critice în rândul evreilor şi imigranţilor musulmani. “Părinţii decid pentru copiii lor tot timpul”, a declarat Omar Mustafa, liderul Asociaţiei Islamice din Suedia.
În Suedia, ţară cu peste 9.350.000 de locuitori, trăiesc în jur de 20.000 de evrei şi peste 500.000 musulmani. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu