"Indienii"


Ne invadează ”indienii”

Autor: Alexandru Sudițoiu
”Dacă piară straja noastră, va pieri şi ţara noastră!” – versuri compuse de trupa Bucovina pentru melodia ”Straja”
În urmă cu câteva zile am scris un articol despre toleranţă şi limita acesteia, fără de care ajungem la sinuciderea neamului nostru, acum mă simt obligat să detaliez puţin această problemă pe exponentele cele mai vizibile ale toleranţei : ţiganii şi ţiganizarea. Cu siguranţă nu trebuie să fi naţionalist, nici măcar patriot, pentru a constata faptul că ţiganii reprezintă o problemă majoră atât din punct de vedere etnic cât şi din punct de vedere cultural. Ca şi număr ei pot ajunge să ne depăşească în propria ţară şi îi vedem peste tot, la colţul blocului, la şcoala, etc. , iar din punct de vedere cultural cunoaştem foarte bine fenomenul ţiganizării care a dus la transformarea multor tineri români în ţigani ( prin mentalitatea şi faptele lor ), bine-nţeles că noi îi numim pe aceştia cocalari şi manelari, motivul este evident.
O să trec rând pe rând atât la problema etnică cât şi l-a cea cultura, dar înainte de toată vreau să precizez că principala vină pentru actuala problemă ţigănească ne revine nouă, românilor, celor care au stat pasivi! De ce ? Pentru că românii au tolerat ţiganizarea, implicit comportamentul anti-social al ţiganilor, până astăzi şi chiar au promovat ţigănismele, având la baza discriminarea pozitivă, ducând astfel la ruinarea multor tineri români prin intermediul manelelor şi altor ”opere” ţigăneşti cu un mesaj atât de ”profund” încât mintea lor este plină doar de bani, maşini şi femei ( doar modelul femeii absolute nu mai este Fecioara Maria ci piţipoanca, nu ? ). Tot aşa îi şi pe plan etnic unde noi românii cam preferăm avortul şi alte căi pentru a evita reproducerea, asta în timp ce ţiganii se înmulţesc, după cum zicea şi Cheloo într-o melodie memorabilă : ”proştii par concepuţi pe cale artificială că sunt mulţi ai dreacu şi n-au nici o boală”. În orice caz dacă vrem o schimbare această schimbare trebui să vină în primul rând de la noi, ţiganii ne-au ”integrat” pe noi fiindcă noi am tolerat asta şi nu ne-a păsat de propria noastră valoare.
Acum, pe plan etnic este mai evident ca niciodată că ţiganii o să ajungă să ne depăşească numeric în propria ţară. Cum am menţionat şi mai sus, ei se înmulţesc asemeni unor paraziţi ( defapt asta şi sunt fiindcă trăiesc mai mult pe spatele nostru ) în timp ce noi, românii etnici, rămânem cu mult în urmă. Din păcate această mentalitate a devenit specifică prin intermediul capitalismului care a promovat în mod constant o mentalitate de genul ”fă ce-ţi place, lasă restul” în defavoarea interesului social şi naţional. Românul, la fel ca şi europeanul  modern pune pe primul loc interesul personal, profitul, ”fericirea” vremelnică şi ignoră problemele semenilor săi, cu atât mai mult problemele naţionale şi riscul de dispariţie ca şi neam în favoarea unor minoritari.
Prin numărul lor ţiganii au ajuns să fie găsiţi la tot pasul în aproape orice oraş din România. Îi vedem cum cerşesc pe stradă, cum îşi vând covoarele, cum înjură şi se bat în public cu bâte şi katane, cum produc o teribilă poluare fonică prin intermediul manelelor şi cum la rândul lor influenţează mai departe  în mentalitatea tineretului României şi aici trecem la problema pe care ţiganii o reprezintă pe o latură culturală, socială.
În principiu oamenii au început să se trezească şi să conştientizeze acest pericol al ţiganizării, dar chiar şi aşa ţiganizarea este perpetuată atât de către mass-media cât şi de către actuala noastră clasă politică. Manelele şi ”valorile” ţigăneşti sunt promovate mereu la televizor şi la radio, asta în ciuda caracterului anti-social pe care-l manifestă de nenumărate ori. Cel mai stresant lucru este că ţiganizarea este promovată peste valorile româneşti, care sunt aproape ignorate, motiv pentru care astăzi şi valorile societăţii s-au schimbat în mod radical, înlocuind virtuţile ancestrale precum onoarea, curajul, demnitatea, bunul simţ cu mişelia, laşitatea, oportunismul şi nesimţirea. În egală măsură şi oamenii politici au ajuns să se raporteze la manelisme ieftine pentru a-şi face reclamă şi prin asta oferă şi ei un ”model” tineretului. În ritmul ăsta să nu ne mire faptul că în curând vom ajunge să vedem copii care stau în faţa blocului şi se laudă ba cu maşinile lor, ba cu prietenele lor, ba cu banii lor, cele trei tematice abordate mereu de manelari, sau piţipoance ( defapt am ajuns deja la asta ) prezentate ca şi un model perfect pentru femeia modernă.
Toate aceste lucruri sunt rezultatul unei discriminări ”pozitive”, adică o discriminare a românilor în favoarea minoritarilor. Noi vedem ce înseamnă această discriminare şi această toleranţă excesivă, vedem cum cultura noastră piere şi odată cu ea neamul nostru, atât etnic cât şi spiritual, întrebarea este : ne place cu adevărat cea ce vedem ? Dacă nu, atunci schimbarea trebuie să înceapă de la noi, atât prin atitudinea noastră în societate cât şi prin mai multe iniţiative de a influenţa promovarea valorilor reale în societate, un lucru pe care-l putem face fiindcă de noi depind şi ratingul unei televiziuni şi profitul unui concert cât şi voturile politicienilor.
http://blog.nouadreapta.org/
http://odorica.blogspot.com/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu