Alzheimer

La o casa de batrani un vaduv si o vaduva se cunosc de multa vreme.
Intr-o seara , la o mica festivitate , stateau la o masa, fata in fata. 
In timpul mesei, el o priveste de multe ori galant si indrazneste sa o intrebe :
-Vrei sa fii nevasta mea ??
Fara sa se mai gandeasca mult ea raspunde:
-Da , da , vreau !!!!
Se despart afectuos , mergand fiecare in camera sa.
Dimineata el se trezeste si derutat se gandeste : A zis da sau nu ? Nu mai stia....
Agitat, o suna la telefon si dupa ce-i spune ce frumoasa a fost seara petrecuta impreuna, indrazneste sa o intrebe daca a raspuns da sau nu.
Cu mare bucurie ea ii raspunde :
-Da ... din toata inima ! Si sunt f. f. fericita ca m-ai sunat ca nu mai stiam cine m-a intrebat ......
Boala Alzheimer este o boala degenerativa ce afecteaza zone ale creierului ce controleaza memoria, inteligenta, capacitatea de judecata, limbajul si comportamentul. Aceasta boala reprezinta forma cea mai comuna de declin mental sau dementa la persoanele in varsta.

2 comentarii:

  1. Această boală..am citit undeva că se manifestă numai la femei, din cauza bărbaţilor...este oare normal? Că să-ţi poţi proteja creierul..trebuie să locuieşti singură...şi din când în când să te întâlneşti cu pritenii..aşsa este? Recent, mi-a povestit cineva despre o femeie ce suferea de această boală...dar simptomele nu erau cele spuse de medici...ştia şi toaca-n cer...cum de ţinea minte lucrurile rele?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord nu tine din experienta, ca trebuie sa locuiesti singura, pentru a te proteja. In rest am citit ca numai cand esti foarte solicitat mental, faci aceasta boala. Exemplu pres. american, R.R. Numai bine si sa ne fereasca D-zeu de alzheimer.:) Odorica

    RăspundețiȘtergere