Biblia din Turcia !


BIBLIA DIN TURCIA, UN ATEU APROAPE CONVINS ȘI O TRAGEDIE CU EPITET

Mai întâi, de undeva din Turcia a apărut la suprafață – deși descoperită prin 2000 – o biblie în care epistola lui Barnaba neagă faptul că Isus Hristos este Mesia și îl introduce pe Mahomed ca profetul prezis. Dacă se dovedește că acest manuscris are 1500 de ani vechime, atunci profeția îl predatează pe Mahomed, deci… Hai să presupunem că ar avea 1500 de ani, ceea ce Vaticanul dorește să examineze și pe bună dreptate. Să zicem că Barnaba ar fi scris epistola, bănuială care îi face o mare nedreptate Apostolului. Pavel însuși spunea că dacă el însuși – Pavel – ar veni cu o altă evanghelie, sau chiar un înger din cer, să fie anatema. Deci, biblia de Turcia nu dovedește și nu schimbă nimic, cu toate titlurile pompoase care încearcă să creeze senzația că întreg creștinismul tremură agățat de un fir de păr.
O altă știre importantă este legată de ateul ateilor, autoritatea în materie de ateism, profesorul Richard Dawkins de la Oxford. Într-o confruntare televizată cu Arhiepiscopul de Canterbury, Dawkins se declară 6,9 din 7 ateu, lăsând o ferestruică de nesiguranță să entuziasmeze audiența care îl și vede convertit. Poziția lui Dawkins este cel puțin rizibilă dacă o înțelegem ca fiind ”aproape convins că nu există Dumnezeu”. Mai dați-i timp să se convingă… procent cu procent.
În fine, cu deosebit dezgust menționez și mama din Brașov care și-a sacrificat bebelușul, crezând că îl aduce ca jertfă după preceptele Vechiului Testament. Că – din păcate – unele canale media atribuie femeii credința penticostală ca epitet, este la fel de dezgustător. Se va dovedi dacă este bolnavă, psihopată, demonizată sau – și – criminală. Dar penticostalismul chiar nu are nimic de-a face cu odiosul act. Chiar în Vechiul Testament sacrificarea copiilor era interzisă cu desăvârșire lui Israel ca fiind o practică păgână și ocultă. Că femeia era de religie penticostală, că avea șapte copii și venea al optulea, că se afla în raza de supraveghere a unui pastor sunt elemente picante pentru presa de scandal, dar irelevante în contextul unei tragedii de asemenea proporții. Este ca și cum, prezentând știri despre marea majoritate a crimelor comise în România, s-ar menționa că ”și acesta este ortodox”…
Aceasta este lumea în care trăim, știrile sunt mult mai multe, dar noi nu le putem ști pe toate și nici nu trebuie…

Un comentariu:

  1. referitor la ce s-a scris despre aceea femeie ar fi bine sa nu se amestece cel sau cea care a scris acel comentariu cu referirea*si acesta e fost ortodox*,nu are nici o legatura,deoarece nu au iesit reprezentatii ortodoxilor sa spuna ceva,remarca e cu suinteles,si ar fi mai bine sa o stergeti.cu stima multe,e ilogoca.

    RăspundețiȘtergere