Dovezi ale existentei lui Dumnezeu

Richard Wurmbrant , citate

"Dovezi ale existentei lui Dumnezeu"

•Cine Il poate cuprinde? Cine Il cunoaste suficient ca sa-L respinga?
•Puterea Sa nu sileste. Dumnezeu nu sileste pe om sa fie bun!
•Sa facem acelasi lucru in peoblema existentei lui Dumnezeu. Sa , cum a sugerat Blaise Pascal. El a spus: "Daca-mi pun credinta in Dumnezeu si El nu exista, nu pierd altceva decat placerile vinovate la care trebuie sa renunt si care imi sunt oriunde daunatoare. Insa daca El exista, am castigat o fericire vesnica!"
•Notiunea exista cu siguranta altminteri nu am putea dezbate astazi existenta Lui
• Crezi in Dumnezeu?
Bineinteles

De ce crezi? L-ai vazut vreodata?

Nu, dar nici nu am vazut vreodata un japonez. Insa sunt convins ca exista japonezi deoarece armata noastra a luptat impotriva lor. Si cred in existenta lui Dumnezeu pentru ca guvernul nostru (comunist) duce o batalie atat de cumplita impotriva Lui. Purtati oare razboi impotriva unei fiinte care nu exista?

•A admite doar ceea ce intelegi, duce la o ignoranta voita
•Dumnezeul la care se inchina cei religiosi se aseamana in mod remarcabil cu Dumnezeul pe care Il neaga ateii
•A trai inseamna a muri. A fi un ateu inseamna a fi atat de preocupat cu Dumnezeu incat trebuie sa-I negi chiar si existenta, pentru a avea liniste sufleteasca! Nu exista un ateu senin.
•De ce s-ar stradui cineva, cu atata truda, sa convinga toata lumea ca nu este Dumnezeu, daca nu tocmai din pricina ca el insusi este nelinistit de posibilitatea existentei Lui?
•Daca Dumnezeu exista, NU are nevoie de aparare. Daca El nu este, pe cine atac? O himera? Atunci de ce nu contestam si alte povesti?
preluat de pe http://malakhadonai.blogspot.com ( un material special cu si despre Wurmbrant);
predica : http://www.youtube.com/watch?v=5BQ9LpL7cbQ

6 comentarii:

  1. Dumnezeu nu tre' să-l vezi... tre' să-l simţi. De primeam un bănuţ de fiecare dată când am auzit-o p-asta, eram bogat acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu exista ateu senin? Esti sigur?

    ''•De ce s-ar stradui cineva, cu atata truda, sa convinga toata lumea ca nu este Dumnezeu, daca nu tocmai din pricina ca el insusi este nelinistit de posibilitatea existentei Lui?''

    Hai sa zic si incers. De ce s-ar stradui cineva, cu atata truda, sa convinga toata lumea ca exista Dumnezeu, daca nu tocmai din pricina ca el insusi este nelinistit de posibilitatea NEexistentei Lui?
    Cum zicea Stephen F. Roberts:
    ''Susţin că suntem amândoi atei. Eu doar am cu un zeu mai puţin decât tine. Când vei înţelege de ce tu îi respingi pe toţi ceilalţi zei, vei înţelege de ce-l resping eu pe al tău.''

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu L-am vazut, dar am vazut Creatia Lui inainte de a-L simti in sufletul meu...
    Am zburat in El si am spus ca L-am visat...
    Am mangaiat un om si am simtit ca-L bucur...
    Am intins mana: am atins fata unui animal strain si el a pornit dupa mine, zapacindu-si stapanul. Atunci eu am spus ca El mi-a dat darul de a iubi si animalele.
    Am hotarat sa nu mai rup florile si florile s-au intins spre fereastra, de pe balconul cu ghivece. Si atunci mi-am zis ca El a facut si florile sa simta iubirea omului.
    Si apoi mi-a aratat lumea. Inca nu s-a oprit, dar daca se va opri, n-o sa-mi para rau, caci mi-a aratat suficient sa nu cartesc vreodata.
    Dar inca ma mai sperii de oameni, si imi dau seama ca El vrea sa muncesc si eu la acest covor.. Pentru ca El a muncit daruindu-mi firele, uneltele, pamantul sub picioare, cerul de-asupra capului.. trup, minte si suflet...
    Si muncesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. "•De ce s-ar stradui cineva, cu atata truda, sa convinga toata lumea ca nu este Dumnezeu, daca nu tocmai din pricina ca el insusi este nelinistit de posibilitatea existentei Lui?"

    1.Sunt de acord cu Iulia
    2.Nu cred ca incearca sa strige sus si tare ca nu exista Dumnezeu. Biserica este cea care baga pe gat tuturor oamenilor , de-a dreptul, faptul ca exista Dumnezeu. Asta se numeste : controlul maselor. Incearca sa ne controleze, ca lumea asta sa se poata ghida dupa niste reguli.
    Pe mine una, inca nu m-au convins de existenta unui spirit suprem care exista din totdeauna, care a creeat tot ceea ce vedem, a vut un fiu nascut dintr-o virgina, care a murit si a inviat. Un Dumnezeu care pretinde ca ne iubeste pe toti la fel de mult, ca este milostiv, dar daca nu il preamarim, daca nu ii multumim regulat, daca nu ne cerem iertare de la el (pentru ca nu putem fi perfecti) , el ne va pedepsi pentru restul eternitatii...

    Mda, foarte credibil!

    P.S. Aceasta este doar parerea mea, nu vreau sa atac religia nimanui. Este problema voastra ce credeti si ce nu, nu am nimic cu nici o religie, imi asum doar dreptul la alegere, la libera gandire.

    RăspundețiȘtergere
  5. A observat cineva faptul că un ateu veritabil nu se chinuieşte deloc să-şi facă publică convingerea, nu se chinuie deloc să-şi adune adepţi convingerii lui? Eu n-am văzut niciun ateu care să iasă să se bată cu pumnii în piept că el nu crede în nicio zeitate. În schimb, Biserica, ce face? Sau sunt eu nesănătos la cap? :-?

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca nu deschidem ochii sa il vedem pe Dumnezeu in orice imprejurare a vietii, nici nu vom constientiza vreodata prezenta lui.

    Cine are ochi de vazut vede! Cine nu, are timp sa o faca! :)

    RăspundețiȘtergere