Despre tine...

Nu mă vezi,
Eşti orb.
Nu mă auzi,
Eşti surd.
Nu-mi vorbeşti,
Eşti mut.
[Într-o zi vei vrea să îmi spui ceva,
Orice... şi nu voi mai fi.
Să nu mă plângi.
Nu are rost. Va fi prea târziu.]
Nu mă atingi,
Căci nu ştii ce e dragostea.
Nu mă iubeşti,
Căci ai sufletul gol.
De ce ai insistat să mă cunoşti?
Am uitat că eşti mut...

4 comentarii:

  1. nu sunt orb ,si cind te vad in fiecare zi in frumusetea tuturor femeilor ,ah cum ma ranesti, dureros ,sub inima ,in diafragma.
    Nu sunt surd ,doar nu inteleg ce spui, pentru ca nu-mi pot ridica privirea de pe buzele tale sa-ti vad ochii,de teama ca mi-ai citi gindul turbat de a te avea.
    Nu sunt mut,doar ca nu vreau sa te mint si sa-ti spun lucruri frumoase pe care nu le pot realiza.Nu mai suntem copii sa visam frumos si sa credem in ele doar azi.
    Si-mi ascund neputinta si tac.
    Si de-as veni de la munca zdrobit, prafuit,calcat in picioare de economia de piata, cu privirea secata de urbanismul mizer in care traim,si ti=as spune TE IUBESC FEMEIE si in tot lucrul care-l faptuiesctu esti in mintea mea,si nu altfel, nu pleca ,m-ai crede?
    NU sunt orb si ma vad cum arat,nu sunt surd si pot sa m-aud cind vorbesc,si stiu ca nu pot fi fat-frumos decit uneori,cit m-o mai rabda si pe mine pamintul.

    Nu stiu ce e dragostea, eu ti-am aratat-o ca o vanataie la git,ca o stringere de mijloc ca un strigat de fericire in noapte,tu m-ai invatat pe indelete in liniste cum se sadeste saminta dragostei,si rodul se pune-n habar ,ca iarna e grea si vara e scurta.

    Si cind a venit, o minune copilul intre noi
    Tu miroseai a paine a lapte a verde trifoi,
    Va priveam, ma simteam lupul paznic la oi.

    Si am pus amindoi capastru calului,si l-am pus la munca.
    Stiu am gresit,si nu doar o data,dar stiai ca in mine sta un cal salbatic.Recunoaste ca si azi iti mai place coama mea zburlita.
    Iti cer iertare, a cita oara,iti cer si nu-ti pot da nimic in schimb,iti dau cuvinte iar cuvintele mint.Ma dau pe mine eu sunt adevarat.Chiar daca mint,chiar daca-mi put picioarele,chiar daca-mi cade parul,chiar daca fug de salbatic si prost ce sunt,eu sunt deadevarat.Si-asa cum tu m-ai invatat ce-i dragostea adevarata(auzi,pe tine cine te-a-nvatat?)de desteapta ce-mi esti,spala-te pe ochi, pune rochia cea mai buna pe tine,da-mi doua palme cind ma-ntorc acasa,apoi saruta-ma sa-mi sara masele si trimite-ma sa ma spal(de putoare ce sunt).

    Femeie frumoasa, imboboci-te-ar iarasi trandafirul.

    Lumea e condusa de barbati dar exista pentru ca femeile o vor,in spatele unui barbat puternic intotdeauna va fi o femeie puternica.
    Femeie frumoasa ,nu pleca
    NU sunt mut,sunt doar prost,ca tot omul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Comentariu ce m-a emotionat pana la lacrimi... pana nu am mai avut lacrimi. Recitand, am impresia ca sunt cuvintele lui... dar stiu ca nu sunt.
    Dragoste... este ceva ce iti doresti sa ai, sa simti, sa traiesti.
    Exista vise si la adulti... si nu am cerut nimic... decat prezenta unui om bun, intelegere si o mangaiere din cand in cand. Tocmai pentru faptul ca nu cer mult, nu ma respect si nu primesc un om bun.
    Acel copil care apare in text, nu e al meu... nu e al nostru... si ma doare, caci mi-l doresc.
    "femeie frumoasa" n-am fost nicicand pentru el... si nu as fi plecat daca m-ar fi dorit cu adevarat.
    Multumesc pentru cuvinte... macar atat... multumesc pentru prezenta....

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa poezia draga mea... si frumos a fost si raspunsul anonimului,mi-a placut!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc din suflet Tasha! Da, comentariului domnului, m-a impresionat!

    RăspundețiȘtergere