SUCCES CA-N TREN ?


Fiecare bucata de viata traita se inscrie intr-un puzzle. Imaginea prinde contur, incet-incet, dar doar dupa ce ai adunat suficiente piese poti vedea ansamblul.
Daca pana acum nu ai lasat viata sa treaca pe langa tine, atunci e un castig al sufletului, un bun castig. Banii se fac, se pierd, iar se fac... Gloria, faima, nebunia tineretii tin o vreme si isi au rostul lor. Exista un timp pentru orice lucru... Esti tanar! Esti puternic! Esti nemuritor! Sa nu ti se para vreodata ca ai scapat vreun tren! Gara-i mare! Sunt trenuri sclipitoare pentru toata lumea. Pe alese. Numai sa-ti doresti! Calm, calm, ca si trenul tau urmeaza sa soseasca! Si chiar daca este mare inghesuiala la urcare... nu uita nici o clipa ca cei mai determinati urca intotdeauna. Si inca ceva! Sa fii atent la cei pe langa care treci cand urci, caci te vei intalni cu ei la coborare.


Furat de peisajul de pe fereastra compartimentului  tau, uneori uiti de destinatie. Vrei sa vezi mai mult, tot mai mult si-atunci uiti sa te mai ridici. Alteori ai impresia ca poti vedea mai bine din alt loc si incepi sa-ti faci loc cu coatele anevoie, ca sa razbati catre clasa intai. Nu-i usor... multa lume vrea acelasi lucru. Si te lupti si te zbati si pui suflet. Mai dai, mai primesti un ghiont, mai cazi, mai pui suflet si te ridici... Dupa o vreme, daca mai poti inca sa simti cum sufletul ti se imputineaza, va trebui sa ai taria sa te  hotarasti sa cobori. In ce statie doreai tu sa cobori? Iti mai amintesti sau acum nu ti se mai pare chiar atat de important? Caci iata! Cu cat mai aproape esti de locul in care tinteai sa jungi, cu atat mai tare te-ai indepartat de tine. 
-Ba m-am apropiat, ai sa ripostezi, Eul meu s-a implinit! Am succes, am faima, am avere.
-Ba mai reflecteaza!
-Acum nu e momentul!
-Niciodata n-o sa accepti momentul!


Si daca totusi vei hotari sa cobori,  sa ai aceeasi tarie cu cea pe care ai avut-o la urcare, caci acum te vei misca impotriva curentului. "Ia uite-l si pe-asta, s-a smintit, vrea sa coboare!" ai sa auzi de la apropiati. Nu-i baga in seama! Cauta-ti Sinele! Du-te dupa el!


Postarea lui Rappa_Ru', "viata e cel mai pretios dar pe care Dumnezeu l-a dat"  mi-a deschis ochii asupra unui aspect care ar trebui sa fie stalpul acestei povesti. Puneti-L pe Dumnezeu in toata lucrarea voastra, iar lucrarea va avea succes. Altminteri, succesul ramane ca-n tren!



SUCCES!

22 de comentarii:

  1. frumosă metaforă, alții, dacă ar citi, ar face ca toți călătorii, ar înjura CFR-ul. :) mi-ai adus aminte de timpurile când călătoream cu trenul. iubesc să călătoresc cu trenul ... oops, iubeam, acum nu cred că mai :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm exceptional.Mi-ai dus gandurile in alta dimensiune..:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos scris Dan:)...ma bucur ca am putut fi si eu 1% de ajutor:)...de asemenea mi-am amintit(odata cu postarea ta) de o poezie de-a mea de acum vreo 2 luni...daca tot sunt pe aici, cred ca o sa ii dau curs:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dane,tot timpul mi-am impulsionat fetele,pentru ca din pacate ,vremurile s-au schimbat,azi daca nu dai din coate,ramai pe dinafara,nu mai tine ca pe vremea noastra cand bunul simt era pe prim loc,azi reusesc cei cu tupeu,arivistii...E foarte adevarat ce spui,ca fara credinta,fara sa-l ai pe El aproape nimic nu e posibil.

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru vizita prieteni! :)
    Si pentru cuvintele frumoase.
    Caldura umana face cat tot internetul :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Placerea e de partea tuturor se pare,aceasta agora este miraculoasa,nici nu stiu ce s-ar face cei singuri fara ea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tasha, :)
    Socializarea pe internet se substituie pe nebagate de seama celei reale. Este un teren cu nisipuri miscatoare. Odata ce ai calcat... te-afunzi. Pe de alta parte are dulceata oricarui viciu, agora aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da,ai dreptate,nisipuri miscatoare,am devenit adiccta,cand am plecat la Bologna,prietena mea mi-as spus te duc unde vrei tu,vezi ce-ti doreste inimioara dar lasa naibii netul...crezi ca am putut?...neaaah!!nici vorba..dar am avut noroc ca ea mi-a aratat tot nordul Italiei si fara respectarea promisiunii.Daca vrei detalii intra la mine pe blog si cauta postul cu titlul" Camelia"..te vei lamuri...hai ca eu devin altfel latifundiara la comment...:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe zi ce trece, invat tot mai mult de la tine, Dan!
    Multumesc! Frumoasa metafora!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hmm am avut o senzatie ciudata,cand am citit articolul,si textele...."Exista un timp pentru orice lucru... Esti tanar! Esti puternic! Esti nemuritor! Sa nu ti se para vreodata ca ai scapat vreun tren! Gara-i mare! Sunt trenuri sclipitoare pentru toata lumea. Pe alese. Numai sa-ti doresti! Calm, calm, ca si trenul tau urmeaza sa soseasca!"
    Parca te auzeam spunandu-mi :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Hmm..dar uneori se intampla sa pierzi exact trenul care te ducea unde ti-ai dorit,un alt mijloc de locomotie nu mai exista in acel spatiu,si ce te faci?...e foarte dificil cu trenul vietii...daca nu esti determinat,ramai pe peron si astepti un semnal,semnalul nu mai vine si timpul trece,trece,trece...

    RăspundețiȘtergere
  12. Feri,
    Ma bucur ca ai sesizat mesajul. Era construit pentru tine. Initial am pornit sa-ti raspund... Apoi am postat.
    Da' ce tare esti...:)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Alina, :)

    Surprinzator, dar si eu invat de la mine... :))))
    Dau uneori peste niste texte si am dubii cum ca eu am scris acolo. :)))
    Multumesc de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  14. Tasha,
    Toate trenurile sunt in capul nostru.
    Am sa postez un articol pe tema aceasta. El exista dar l-am lasat in asteptare de vreo saptamana. Mesajul lui merge in sensul opus acestuia. Te-mpinge in alta zona.
    In ZONA... daca ai vazut filmul Calauza al lui Andrei Tarkovski vei intelege ce spun. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Am vazut filmul cu ani in urma,mirajul iluziei...mesajul era clar,in viata poate nu toti stim sa trecem cu stoicism peste suferinta,dar,nu e rusinos sa ceri ajutorul atunci cand simti ca situatia te depaseste,se va gasi cineva tot timpul sa te calauzeasca.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se-ntample!
    Cam pe-acolo batea.... O sa vezi!

    Voi posta articolul la simultane si aici si pe rodulpamantului. Sper sa nu se supere Feri.

    RăspundețiȘtergere
  17. La mine functioneaza ca lumea legea atractiei,mi se intampla sa atrag in viata mea lucrurile asupra carora imi focalizez atnetia,mintea si energia mea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Asta nu este tocmai rau! :)
    Si-atunci reiau!
    Sa fii te rog atenta ce iti doresti, pentru ca s-ar putea(iar la tine probabilitatea este maxima) sa ti se-ntample.
    Dumnezeu te iubeste. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Asta nu este tocmai rau! :)
    Si-atunci reiau!
    Sa fii te rog atenta ce iti doresti, pentru ca s-ar putea(iar la tine probabilitatea este maxima) sa ti se-ntample.
    Dumnezeu te iubeste. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Incerc pe cat pot sa gazduiesc in mintea mea numai lucrurile pozitive,pe cele negative,le accept doar pe moment,nu ma risipesc cu ele...chiar nu merita,si apoi viata asta e frumoasa,merita sa ne bucuram din plin de ea...ca deh!de dincolo nu s-a intors nimeni cu sacii plini sa-mi spuna ca e bine...

    RăspundețiȘtergere