"Scrisoare" catre Mos Craciun

DRAGA MOSULE,


Acum, ar trebui foarte frumos, ca toti oamenii, de altfel sa iti scriu cate as vrea sa-mi aduci in noaptea dedicata tie sau... noua?!

Dar oare de ce sa iti spun MOSULE de ceea ce am nevoie printr-o scriosare si scrisoarea asta sa fie pusa la "posta" cu cateva zile inainte de noaptea de 24 decembrie?

Ce ti-as scrie acum MOSULE ti-as scrie in fiecare zi! Ti-as scrie in fiecare minut, nu m-as satura sa ii reamintesc ce-mi doresc. Dar oare de ce ne mintitm noi atat de frumos si bine ca de sarbatori suntem mai fericiti si mai buni???

Si uite asa..cum ne mintitm pe noi insine asa il mintim si pe Mos Craciun, nu credeti?

MOSULE...o sa fiu sincera de data asta, sicera de tot si am sa-ti spun...

Si acum, MOSULE pe bune....nu vreau sa-mi pui nimic anul asta sub brad. Nu vreau sa-mi aduci nimic. Nu vreau sa zambesc ca o fetita tampita incercand sa desfac cadourile de sub brad bine impachetate.

MOSULE, eu cred in tine, pentru ca din nastere sunt o naiva, cred in orice suna bine ca o prostuta, dar pe bune acuma, de ce sa cred in tine? De sa cred in tine care imi pui conditii sa fiu nu stiu cum 11 luni, ca sa vii si tu intr-o noapte! Cine esti tu?

Si apoi sa-ti mai zic cateva!

De ce sa stau eu ore in sir in frig si la cozi imense ca sa fie noaptea asta cea mai luminata si mai linistita din an?
De ce oare MOSULE, nu se poate sa fie noaptea asta minunata in fiecare noapte a anului???

Si de ce MOSULE, trebuie sa ne prefacem ca suntem asa credinciosi si sufletisti in noaptea asta? Trebuie sa mergem la biserica sa stam in fata icoanelor smeriti si sa cantam colinde...stii ceva, MOSULE, daca nu ti-ai dat seama pana acum, ne prefacem chiar si in noaptea asta care se spune ca e a ta si e atat de sfanta!!!

De ce MOSULE, trebuie sa miroase a brad, a sarbatoare, a dor de cei dragi, a dor sa fim mai buni numai in perioada asta scurta???

De ce MOSULE, trebuie sa avem masa plina si sa mancam in familie in noaptea asta a ta, cand in celelalte zile ale anului mancam la fast-food, mancam tot ce putem si nu ne mai gandim atat de mult sa mancam in familie, sa gatim sanatos si cu dragoste...???

De ce, MOSULE sunt atat de multe luminite prin tot orasul, ce nu vezi sa vii??? De ce orasul nu e luminat mereu, noaptea????

MOSULE...nu vreau sa te simti prost, vreau doar sa-ti arat intr-un mod mai revoltator, ca doar stii ca asta ma reprezinta, ca te minti singur...


Cum ar fi, MOSULE sa vorbesc cu mama la telefon doar o zi pe an?
Cum ar fi, MOSULE, sa-l iubim pe cel de langa noi, perechea sufletului nostru doar o zi din an?
Cum ar fi, MOSULE sa zambesc sau sa plang doar o zi din an?
Cum ar fi, MOSULE ca fiecare parinte sa-si vada copii doar o zi din an?
Cum ar fi, MOSULE sa fim curati si imbracati doar o zi din an?

Cum????

MOSULE, m-am gandit de cateva zile ce sa-ti scriu si ce sa-ti cer, dar m-am gandit si mai bine ca poate ai merita si tu un cadou. Un cadou cam trist. Dar un cadou pe care-l primesti rar de tot, de asta sunt sigura!:(

MOSULE, stii cum e sarbatoarea asta a ta? Cum te asteapta unii dintre noi?
MOSULE oamenii te asteapta cu burtile pline, cu cerebelul scufundat in bautura, cu inima amortita de pregatirile si grijile pentru noaptea asta sfanta si minunata!!!
Noaptea asta in care pot sa bea mai bine, pot sa manance cu nesat! Au voie orice in noaptea asta!!!?

MOSULE, imi pare rau sa-ti spun asta, dar deja luna asta a ta, e o obligatie pentru unii dintre noi, nu mai este o bucurie, nu mai este ceva sfant si drag. Cadoul nu mai e tabu acum!...

MOSULE, suntem asa neispraviti...pentru ca nu mai esti demult un eveniment maret pentru noi! Nu mai esti ceva inedit! Ne-am obisnuit cu tine, cu existenta ta, cu venirea ta, de asta nu-ti mai dam atentie si iti scriem si iti cerem de toate mintindu-ne frumos...

De ce MOSULE sa ne reamintim de tine doar odata in an? Nu crezi ca esti cam fraier?

MOSULE eu as vrea ca tu sa fii mereu. Sa vii la mine in fiecare zi.
MOSULE eu nu am nevoie de prietenii aia care in noaptea asta a ta imi trimit un mesaj si-mi spun obligatoriu ca de aceasta mareata si minunata zi a Craciunului sa fiu cea mai fericita!
MOSULE, eu am nevoie de prieteni care sa-mi fie alaturi mereu, nu de cei care sa dea send la un mesaj pe care l-au primit si ei la randul lor si au zambit frumos si apoi zambetul s-a transformat intr-un ranjet si se gandesc sa mi-l trimita si mie ca doar e Craciunul si ma au in agenda!!!

MOSULE, eu am nevoie...
De un om care sa ma iubeasca asa cum sunt, in fiecare moment si frumoasa, si obosita, si copila, si naiva, si vesela, si trista, si cand plang tare de tot, si cand sunt neatenta....
La ce mi-ar folosi MOSULE ca in noaptea asta sa ma tina un "EL" in brate si apoi sa dispara?!
Nu!Multumesc! Am nevoie de EL vesnic...in fiecare noapte si in fiecare zi...

Sa zambesc frumos de tot in aceasta zi....sa ma prefac ca sunt asa fericita cum nu am mai fost decat cu un an in urma...M-am saturat sa ma prefac....MOSULE vreau ca in acest an sa fiu eu, asa cum sunt...si fericita, si nefericita, si trista, si vesela, si multumita, si revoltata...etc. etc.

MOSULE...vreau sa-ti spun ca oamenii te mint foarte frumos...te mint ca sunt asa fericiti ca tu vii...dar nu e asa!!!!
Oamenii sunt niste mimi in haine de sarbatoare.
Sunt niste actori ce-si joaca mereu aceaisi scena a vietii!
Nimic nou, cand tu, un presupus personaj inedit apari!
Atat. Doar atat, MOSULE!

Poti sa fii suparat pe mine, MOSULE!!!

Cu drag,

7 comentarii:

  1. De ce ne mintim? pentru ca totul porneste de la creier,gandim pozitiv,si atragem automat energia pozitiva,devenim mai fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow...nu cred ca a mai primit Mosul o astfel de scrisoare;))...cred ca o sa ii placa si o sa iti raspunda pe masura:)...frumos:)...toate cele bune:)

    RăspundețiȘtergere
  3. @tasha...dc ne mintim????/daca nu ne mintim dc nu suntem asa MEREU?????????

    @rappa...mmmmm asta e viata!...e mosul....:P:P:P

    RăspundețiȘtergere
  4. :) stai liniștită, moșul vine din Dumnezeu iar el cunoaște fiecare minte, cei care mint sunt văzuți
    și eu m-am gândit la asta, de ce spunem să fim buni de crăciun, ar trebui să fim în fiecare zi buni, nu numai atunci. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate pentru ca asa suntem setati noi oamenii de Cel de sus...sa avem si clipe mai rele ca sa putem aprecia la adevarata lor valoare pe cele frumoase...ce zici,te multumeste explicatia?

    RăspundețiȘtergere
  6. nuuuu.....Dumnezeu nu ne seteaza catre nimic, spre nimic...suntem liberi. Totul depinde doar de noi...de cum il privim pe Dumnezeu si cum privim viata noastra interioara. Daca Dumnezeu ne-ar fi setata spre ceva, unde ar mai fi liberul arbitru??????????nu-i asa???

    RăspundețiȘtergere