Acasa:)

Am vazut ca tema acestei saptamani este "Orasul natal"! Eu ar trebui sa vorbesc despre Tg. Neamt. Dar fara poze, nu stiu cat de multe as putea spune. Poate intr-o postare viitoare.
Acum sa va spun despre ACASA al meu!
Am ajuns aseara pe la 18. E cald acasa! E liniste! Sunt parintii mei, care mi se pare ca acum, sau cel putin aseara anii se vedeau pe fata lor mai mult ca oricand! M-am intristat! Toti suntem mari. Aproape toti suntem plecati de langa ei. De sarbatori venim care si cum putem. Dar, ei raman aici mereu si ne asteapta si e frumos sentimentul asta cand stii ca ei sunt mereu aici, ca mereu ai un ACASA. Un acasa cald, luminos, linistit si plin de zambete!

Ma gandesc cum eram eu cand eram adolescenta. Mmmmmmm urat!!! Mereu eram nemultumita. Mereu mi se parea ca daca parintii mei sunt cei mai in varsta din toata clasa mea, asta inseamna ca sunt si cei mai invechiti. Dar nu era asa deloc! Bine, trebuie sa mentionez faptul ca am crescut intr-un mediu autoritar, pentru ca era greu cu 4-5 adolescenti in aceiasi perioada. Invatam la licee diferite si fiecare dintre noi venea cu cate o idee, cu cate un mod de gandire si mama era cea care mereu ne asculta. Mereu, mama incerca sa fie cea care ne intelege, cea care se impartea in toate partile ca noua sa ne fie bine. Tata, cel mai responsabil om pe care l-am cunoscut in viata mea pana acum. Sa cresti 13 copii nu e usor! Sa ii faci pe toti mari, nu e simplu! Sa te straduiesti ca toti sa faca scoala nu e simplu sa traiesti si sa nu te gandesti la ziua de maine! Si totusi au reusit.

Imi place sa spun ca am niste parinti minunati! Ca ne-au crescut cum au putut mai bine. Ca ne-au dat atat cat au avut, dar niciodata prea mult sau prea putin de asta nu stim ce e risipa...

Acum, sa va povestesc despre sarbatorile de ACASA...
In copilarie era multa joaca. Eram mici eu si fratiorii mei, dar erau surorile mele adolescente...Era un haos total. Un haos frumos. Un haos cu rasete si lacrimi de bucurie. Doi parinti si bunici care ne stataeau alaturi mereu. Erau langa noi.

Si, daaa mereu am avut tot ce am avut nevoie. Si am fost inconjurati de iubire. Daca inainte mi se parea ca parintii mei gandesc gresit anumite situatii, acum imi dau seama ca nici macar nu pot sa ma gandesc ca ei ar putea gandi altfel deoarece ei au trait in alta lume. S-au dezvoltat sub alte principii, dupa alte reguli.Au trait si au fost nevoiti sa se dezvolte dupa regulile unei vieti dure, asa au invatat lectia supravietuirii si asa ne-au crescut si pe noi intr-un spirit al responsabilitatii, al respectului de sine si al muncii proprii...

E multa veselie la mine acasa cand suntem cel putin jumatate dintre noi. Casa e mare. mama pune asternuturi curate si frumoase in nu stiu cate camere ca se ne putem odihni...dar degeaba, tot stam tolaniti pe jos, pe canapea pe unde putem in living si povestim si ne amintim copilaria si ne bucuram unii de altii...si....asa se face dimineata!:)

Acum, e mireasma de sarbatoare acasa. Sunt eu si sora mea cea mica si alti doi frati si parintii. Putini fata de alte sarbatori! E liniste. In seara asta vom impodobi bradul. Tot in seara asta vom pleca pe derdelusul copilariei noastre. Doar ca avem doar sania din copilarie. Adica singura sanie pe care nepoteii nostri nu au luat-o:))...ne descurcam noi cumva...important ca ne vom duce la sanius...Abia astept!

Mi-a trebuit mult timp sa vad ca eu fata de alti oameni am o familie frumoasa, o familie lina si calda. Timpul te invata sa pretuiesti mult ceea ce ai , daca vrei acest lucru. Totul tine de alegeri. Nu as mai putea acum sa fiu adolescentul acela nemultumit si revoltat si rautacios cu parintii mei...Mi-e drag de ei!:)

E liniste, pace, cald si pe fundal e Hrusca:)

9 comentarii:

  1. Nicaieri nu-i mai bine decat acasa...te cred draga mea....asa era si la mine cand veneau fetele de la facultate acasa,se tolaneau pe covor in living si nu pridideam cu povestile...ele au terminat dreptul amandoua ca atare cu tatal lor povesteau probleme de facultate, cu mine de-ale noastre, de-ale fetelor...si uite asa se facea 12 trecute fix vorba lui Caragiale...;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos:)...sunt sigur ca te simti din nou copil cand ajungi acasa:)...multa sanatate si fericire familiei si Sarbatori fericite:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Draguta descrierea ta! Craciun fericit Monica! Cred ca pot sa vorbesc in numele tuturor rugandu-te sa transmiti urari de bine si familiei tale din partea 'echipei' 100ro! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc frumos tuturor si eu va urez voua liniste interioara inainte de toaste si apoi sa va bucurati alaturi de cei dragi si de zapada:):):)

    RăspundețiȘtergere
  5. Crăciun Fericit Monica alături de fraţii şi surorile tale. :) Multă sănătate familiei tale. Da grosso modo vorebeşti în numele tuturor. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Acasa e cel mai minunat loc de pe pamant si nu iti dai seama cat de minunat e, decat atunci cand te indepartezi de el.
    Craciun fericit acasa, alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  7. :) Monica ma bucur ca ai aceea caldura in familie,e foarte frumos sa fi cu parintii care ti-au dat viata,si te-au crescut,te-au educat si au facut tot posibilul sa va mearga bine.M-ai emotionat,mai ales ca in seara asta si eu ma duc sa o vizitez pe mama,pe sora mea si fratele meu...pacat ca diseara nu voi sta mult,dar de sarbatori am sa petrec mai mult timp cu ei.Toate cele bune,tie si familiei tale va doresc Sarbatori Fericite, sa aveti multa bucurie,mai ales ca macar de sarbatori va adunati ACASA,lucru care poate nu se intampla in zilele obisnuite ale anului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Uh, si eu care credeam ca familia mea e mare... :)) Sa mananci cozonac si pentru mine, al meu n-a iesit cum trebuie. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. o sa mamanc pt toti...ca si asa mama zice k am slabit.....DAR NU E ADEVARAT=)))))

    RăspundețiȘtergere