"Mea culpa"

Am intrat aici sa ma plang iar , dar m-am gandit si mi-am dat seama ca nu am dreptul sa o fac.
Am sa mai spun inca o data : sunt o persoana frustrata . Frustrata din aproximativ o mie de motive si sentimentul asta e cel mai josnic din cate am .
Nu stiu daca in sufletul unei persoane ca mine unele sentimente pot fi cu adevarat nobile . Mi se pare ca le duc dincolo de limite apoi imi pierd capacitatea de a simti si raman un gol alb ,dar marginit.
Privesc cu ochi goi tot ce-mi iese in cale si ma agat cu privirea de oricine pare disponibil . "Sunt aici si am nevoie de tine !" Si ei se scurg in jurul meu de parca as fi un munte in calea apei .
Sa-ti acepti conditia nu-i un lucru usor . Dupa ce gresesti cuiva iti pierzi multe drepturi , dreptul de a-i critica pe altii , dreptul de spune ca de fapt tu nu ... Dar mai conteaza ?
La toate astea se adauga vinovatia si sentimentul ca tu ca om nu esti decat mizerie si puti . Ti capul plecat .
Te gandesti la ce poti face . Te gandesti sa uiti . Nu poti . Te gandesti sa dai timpul inapoi , dar ce prostie ! Te speli . Stai in ploaie .Plangi.Nimic.Si nici macar nu intelegi de ce naiba TU ...ai fost in stare .Iti cauti scuze , faci o lista . Te gandesti mai bine si de fiecare data cand treci peste ea mai tai un rand .
Astepti sa treaca timpul .

Mi-am adus aminte de o poveste din copilarie . La fiecare fapta rea a fiului , tatal batea in usa un cui .Apoi la fiecare fapta buna scotea unul .Dupa un timp in usa nu mai era nici un cui , dar era plina de gauri . Trist .

Tot ce stiu e ca esti tot ce am , ca ma gandesc la tine mereu , ca atunci cand esti trista sunt si eu , ca ador sa te aud razand si ca esti minunea mea ..


Cu mintea mea de copil nu intelegeam ..de ce nu dau usa aia cu chit si de ce nu o vopsesc iar ?

2 comentarii:

  1. Ce poate fi mai minunat decat sa ai puterea sa duci sentimentele "dincolo de limite"? Eu cred ca esti o persoana atat de minunata si atat de autocritica incat preferi sa fii severa cu tine decat sa te vezi cu adevarat. Am trecut si eu prin asta... oarecum. Port in mine copilaria si o naivitate de care nu pot sa scap. Dar am invatat sa le accept, sa ma accept si chiar sa ma bucur de ele. Daca macar o persoana te accepta asa cum esti, ai castigat o lume. Concentreaza-te pe asta, e minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Traieste un adevarat pastel de iarna, cu valuri de ninsoare. Asculta-ti vocea sufletului, alunga frigul din el, fii deasupra linistei creata de dansul fulgilor de nea. Sarbatori fericite si un An Nou de poveste!

    RăspundețiȘtergere