Cum iti cureti monitorul


Pentru acest lucru ai nevoie de doua lucruri: o bucata de material moale si un lichid de curatare. In magazinele de electronice poti gasi solutii speciale pentru curatarea monitorului, dar poti folosi si spray de curatat lentilele ochelarilor sau a camerelor foto.



Nu incerca sa folosesti produse de curatat geamurile sau sa atingi ecranul cu un prosop de hartie. Produsele pentru acest gen pot lasa urme pe ecranul LCD, iar prosoapele de hartie va lasa scame.



Odata aranjate este detalii, poti sa incepi sa iti cureti monitorul. Trebuie sa fii atent la ce monitor ai, un CRT se va curata mai usor decat monitoarele de PC cu tehnologia LCD.



Pasul 1. Asigura-te ca ai scos din functiune calculatorul si ca monitorul este stins.



Pasul 2. Umezeste bucata de material moale cu solutia de curatat. Uite-te pe instructiunile lichidului daca acesta trebuie aplicat pe material sau direct pe suprafata ecranului.



Pasul 3. Evita sa pulverizezi lichid deasupra gaurilor de aerisire ale monitorului.



Pasul 4. Sterge monitorul din colt in colt, fara sa apesi prea tare mai ales in cazul LCD-urilor. Insista usor asupra zonelor mai murdare, ca picuri de cafea intariti, amprente, etc.



Pasul 5.
Daca monitorul nu s-a curatat, repete pasi anteriori pana cand acesta nu va mai avea urme pe el sau tu esti multumit.



Pasul 6. Curata si marginile de plastic ale moniotorului. Foloseste o bucata de material sau un servetel de hartie usor umede petru a indeparta praful.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu