Ganduri de viitor

Am pasit in noul an cu ganduri puse si pe afaceri,ne-am tot gandit cu fiica-mea ce ar merge in Satu Mare...cred ca un cinematograf ar fi ok! lumea merge la filme de ultima ora la Cluj,si fetele mele s-au dus la "Avatar" pina la Cluj...spre exemplu...:)
Afacerea evident sa fie impreuna cu prietena mea din Austria,pentru ca trebuie facute  imbunatatiri  la sala si cite si mai cite alte treburi...zilelele astea ma voi interesa de tot,chirie sala,imbunatatiri ,specialist in domeniu si ma rog sa vad daca prietenilor mei din Austria le va surade ideea.
In Satu Mare au existat trei sali de cinematograf inainte vreme...Popular,Luceafarul si Victoria,ce s-a intamplat habar n-am ...dar stiu un lucru ca nu mi se pare firesc ca la un oras cu o populatie de 115.000 de locuitori sa nu functioneze macar o sala de cinema....de Negresti nu mai indraznesc sa zic nimic....s-a demolat casa de cultura veche care avea si cinematograful inclus in cladire si de atunci pauza...desi spatiul exista,e chiar central trebuie doar bani sa inceapa constructia ei...iar pentru cultura vad ca se dau asa putin bani,incat nu-ti vine a crede,un popor care nu-si respecta cultura nu poate fi numit popor,spunea cineva....subscriu!
...pina atunci vad ca functioneza o statie de taxi acolo....hm!!!curios,nu-i asa?
Ce ziceti ,ideea pare una salutara sau nu?

13 comentarii:

  1. Ideea e onorabila, as zice mai ales ca si eu urlu in gura mare de ceva vreme ca cinematograful din Reghin, "Patria", cum se numea, s-a desfiintat. Eu chiar nu inteleg; stiu ca pirateria a luat avant, e un aspect ce nu poate fi neglijat, dar cum s-a putut inainte (pe vremea raposatului) pune accent pe aceste lucruri, care tin oarecum de cultura si de o prezenta onorabila a oricarei urbe si acum in zilele noastre nu. Pai aici au preferat sa puna stalpi de iluminat in cimitirul unguresc decat sa investeasca in asa ceva (nu am nimic cu nici o natie, va jur, e doar o chestiune de principii).

    RăspundețiȘtergere
  2. interesanta idee! si cred eu si viabila, numai ca iti trebuie pornirea. aia e cred eu, destul de substantiala. dupa aia prea mari cheltuieli cred ca nu mai sunt.
    in orice caz iti urez succes. sa ne tii la curent.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu cred că nu este rentabil. ar fi bine sa te interesezi in orase mai vizitate, sa incerci un brasov, sa suni pe acolo ... eu când am vrut sa vad premiera lui shrek III am primit un lacat in nas mare cât mine. de trei ori m-am dus la cinema sperând să nu mai fie. aici nu mai merge lumea la cinema. poate la voi este altfel.

    RăspundețiȘtergere
  4. De acord cu tine Oana! ce pot sa spun? si eu sunt socata de tot ce se intampla...nu stiu,mie una imi placea sa merg la cinema,aveam ziua de luni pe care o respectam cu sotul meu,luni la ora 18,era ziua noasta de cinema la "Luceafarul" in Satu Mare,din pacate vremurile acelea au trecut... in timpul saptamanii la un concert la filarmonica,sambata la teatru,ehe! eram tineri dar vad ca tinerii de azi au alte indeletniciri.

    RăspundețiȘtergere
  5. @rebelu,zilele care urmeaza am sa ma interesez,vreau sa vad ce vor spune si prietenii din Viena...in mare afacerea va fi a lor eu voi avea un procent...eu am lucrat in cultura,iti dai seama ca as vrea ceva la care sa ma pot si eu pricepe cat de cat...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Selena la Cluj mi-a zis fiica-mea ca abia au gasit bilete...stiu si eu?
    Astept si alte pareri...

    RăspundețiȘtergere
  7. Investitia este destul de mare intr-o sala de cinema. Ca sa iti iasa ceva cool trebuie sa:

    1. ai niste scaune confortabile
    2. un sistem de proiectie si sunet de ultima generatie
    3. sala trebuie sa fie izolata

    Sunt doar trei aspecte care costa foarte multi bani (100,000 - 500,000 EUR) daca nu mai mult.

    Dupa ce ai cinematograful trebuie sa cumperi filmele, care si ele sunt destul de scumpe. Nu poti sa rulezi Avatar (de ex) dupa doua luni de la lansare; fiinca lumea deja l-a vazut in Cluj sau Debrecen.

    Deci daca ai cash suficient in cont "da-i drumul" daca nu e pacat sa pierzi niste bani pe un vis.

    RăspundețiȘtergere
  8. In orasele mai mari e altceva... e mult mai bine, oamenii au cat de cat un grad de cultura. Stiu ce spun, locuiesc intr-un oras mic care nici nu imi place, e un mare handicap pentru mine. Imi pare rau sa spun asta, nu vreau sa jignesc pe nimeni dar este un dezinteres, o nepasare si o obisnuinta de a se complace in orice situatie fara a lua cea mai mica masura.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da...Sergiu,ai dreptate,trebuiesc luate in vedere aspectele enumerate de tine...eu am dat un exemplu cu "Avatar"realizez ca trebuie sa cumperi filme de ultima ora care sa prezinte interes ca altfel...degeaba!Eu tocmai de aceea am postat articolul sa va cer parerea.Multumesc pentru sfat!Ideea e ca prietena mea vrea sa facem o afacere impreuna si eu caut acum ceva...

    RăspundețiȘtergere
  10. M-am luat cu detalii si am omis esentialul: eu zic ca in Satu Mare ar avea sanse de reusita. Acum, depinde de costurile de investitie. Bafta multa Tasha in luarea unei decizii! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc draga Oana,nu-i nimic batut in cuie,e doar o idee care a incoltit si care mi s-a parut oportuna...ca in rest gasesti de toate...nu mai stii ce afacere sa faci ca sa mearga.
    La Negresti am vrut sa fac pensiune in casa,poate era o idee buna mai ales ca la 10 km la Luna Ses se va deschide prin fonduri europene una dintre cele mai frumoase partii de schi din nordul tarii...cu reclame pe internet si mai ales cele din gura in gura,ca acelea functioneaza cel mai bine poate n-ar fi rau...oricum ceva voi face,pina mai am chef si timp sa fac...:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Bun gasit tuturor!
    O sala de cinema transformata in carciuma este mai rentabila. Sergiu are dreptate in ceea ce priveste investitia pentru un cinematograf modern.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da,Dane,mai in urma cu ceva timp cica s-ar fi renovat o sala de cinematograf,s-a deschis,dar s-a inchis repede...poate ca ideea cu pensiunea ar fi cea mai rentabila...Oasul fiind zona turistica..mai vad!:)

    RăspundețiȘtergere