UEFA condamna


UEFA condamna “antisemitismul” suporterilor italieni

autor: FrontPress 08.01.2013
S.S. Lazio v Tottenham Hotspur FC - UEFA Europa LeagueUEFA a condamnat clubul Lazio pentru “comportamentul rasist” al suporterilor, acuzaţi că în timpul meciului disputat în luna noiembrie împotriva clubului englezesc Tottenham au scandat “lozinci antisemite”. O decizie în acest sens va fi luată în 24 ianuarie. Clubul din Roma a fost amendat luni şi de Liga Italiană de Fotbal pentru un incident separat, legat tot de “rasismul” lazialilor.
Fanii sunt acuzaţi şi pentru faptul că au afişat în timpul meciului din Europa League de la sfârşitul anului trecut un banner pe care scria mare “Free Palestine” (Palestina liberă), cu scopul iritării suporterilor echipei Tottenham cu origini evreieşti. Înaintea meciului, mai mulţi englezi au fost atacaţi într-un bar din Roma de către italieni.
Ca urmare a acestor incidente Lazio ar putea să joace fără spectatori următorul meci din Europa League, contra nemţilor de la Borussia Moenchengladbach, programat pentru 21 februarie. UEFA i-a mai amendat pe italieni cu 40.000 de euro pentru aceleaşi acuzaţii şi în luna septembrie, după deplasarea din Londra, efectuată pentru a juca contra celor de la Tottenham.
lazio3Între timp clubul a mai fost amendat cu 15.000 de euro şi de către Liga Italiană de Fotbal pentru “scandările rasiste” îndreptate împotriva jucătorului de culoare Victor Ibarbo de la clubul Cagliari. Lazio Roma a bătut-o greu sâmbătă pe codașa Cagliari, scor 2-1, într-un meci din etapa a 19-a din Serie A și s-a apropiat, fie și numai pentru 24 de ore, la 5 puncte de liderul Juventus Torino.
Anul trecut, preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald S. Lauder, s-a declarat “şocat” de “antisemitismul” suporterilor clubului italian S.S.Lazio. Acesta a cerut printr-un comunicat de presă nici mai mult nici mai puţin decât suspendarea clubului din toate competiţiile europene.
Congresul Mondial Evreiesc a mai cerut UEFA să aplice “măsuri drastice” împotriva clubului Lazio pentru că nu a reuşit să elimine manifestările “antisemite” ale suporterilor. “Singura cale de a contracara antisemitismul este ameninţarea cu consecinţe serioase a cluburilor care nu-şi iau în serios obligaţiile de a-i ţine în afara stadioanelor pe rasişti. Problema suporterilor de la Lazio nu este o noutate şi trebuie luată în serios de toţi. Doar amendarea cluburilor este o măsură total ineficientă”, a mai spus Lauder. Sursa:FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu