Au reanceput protestele


CSIBI BARNA a protestat in fata statuii lui Stefan cel Mare din CHISINAU (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 11.01.2013
0Csibi Barna, extremistul maghiar devenit cunoscut după ce l-a spânzurat simbolic pe Avram Iancu, a plecat la zilele trecute la Chişinău pentru a ieşi în stradă alături de “moldovenişti”, chiar în faţa statuii lui Ştefan cel Mare. Acesta a mai protestat în luna noiembrie a anului trecut, în Miercurea Ciuc, împotriva “imperialismului” românesc manifestat la adresa Republicii Moldova, afişând o pancardă cu mesajul “Moldova nu e România”.
Barna a participat joia aceasta în capitala celui de al doilea stat românesc la o demonstraţie a celor de la organizaţia “Scutul Moldovenesc” şi Mişcarea de Tineret “Voievod”. Aceştia au marcat 538 de ani de la bătălia de la Podul Înalt (Vaslui), atunci când voievodul Ştefan cel Mare a condus spre victorie armatele aliate creștine moldo-maghiaro-poloneze împotriva oştirii otomano-muntene aflate sub conducerea lui Suleiman Pașa. Csibi Barna şi-a motivat prezenţa în Basarabia prin faptul că în bătălia contra turcilor alături de moldoveni a luptat şi un important contingent secuiesc.
Separatiştii maghiari au iniţiat de mai mulţi ani legături cu forţele “moldoveniste” şi “stataliste” din Republica Moldova, sau cu reprezentanţii separatismului găgăuz, care au identificat în românism şi în mişcarea unionistă nişte duşmani comuni. Sursa: FrontPress.ro
6 1 2 3 4 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu