:: pesimist sau optimist

Titlu: pesimist sau optimist
Autor:: elena stanescu
Articol: Pesimist, optimist sau undeva la mijloc, realist?!
Considerati ca fiind doua extreme optimisul si pesimismul intr-o lume in care informatiile curg de tot felul din fel si fel de surse si nu mai stii daca e chiar asa de tragic sau e chiar asa de super un eveniment, o intamplare...?
Ne place sa fim pesimisti, sa ne victimizam (cred ca zic bine), avem motive reale?

Si daca toate sunt mai bune ca ieri?!
M-a provocat un articol dintr-un ziar spaniol, un interviu de fapt cu Eduard Boca (actor, umorist, umanist spaniol; www.optimismoglobal.com), care sustine ca democratia se extinde, ca exista mai putina coruptie, mai multa siguranta si mai bune conditii economice, ca proportia celor bine alimentati creste; si continua invocand aprobarea drepturilor umane in urma cu 60 de ani, eliminarea exploatarii infantile in multe parti ale lumii si importanta acordata drepturilor femeii; si incheie cu o fraza tare "pesimistul nu este cel care observa problema ci acel care nu stie sa vada solutia", sau nu vrea sau nu poate, adaug eu.

Cu ce ramai dupa ce te informezi, ce tip de informatie cauti, ce reactii ai, ce sanse dai viitorului?! Traiesti mai bine ca acum un an, doi, zece , treizeci? Unde este problema?
--
Visitor Ip: 88.1.19.31

6 comentarii:

  1. Sunt optimistă până în măduva oaselor. Îmi plac oamenii care trăiesc simplu şi au zâmbetul pe buze de cele mai multe ori. Sunt sătulă de feţe acre ca de mere pădureţe...Fac unii pe serioşii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena, problema e a temperamentului! Care nu poate fi modificat in niciun fel...

    Daca temperamentul este unul introvert, individul va fi aproape sigur unul pesimist.

    Daca temperamentul este unul extravert, individul va fi un optimist convins.

    Cum e bine? Cum e rau?
    Greu de raspuns. As prefera mai degraba ca o persoana sa fie ea insasi, nedorind sa disimuleze, sa se erijeze in ceea ce nu este! Asa e sanatos pentru mine, suflet si viata sociala.

    RăspundețiȘtergere
  3. avem fiecare o doza mai mica sau mai mare de pesimism, e adevarat , conteaza si temperamentul, voiam (era sa zic vroiam:)sa ajung insa la mai mult, la o imagine de ansamblu, adica e Multimea optimista sau pesimista, si daca e cum e este pentru ca preia intr-o cantitate mai mare un anumit gen de informatie decat altul, adica exista o atractie perversa in om spre lucruri negative, iar presa profita de asta si face ca totul sa para mai negru decat e...uf, stau greu cu exprimarea, sper sa ma intelegeti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ziceai că spaniolul acela e umorist ? :) dA, e mai bine, dar se acumulează dezechilibre între aşteptări şi resurse care vor forţa o rezolvare cât de curând.

    RăspundețiȘtergere
  5. Be optimistic. Life is wonderful :-)!

    RăspundețiȘtergere