:: Adolescenti consuma droguri!!!

Titlu: Adolescenti consuma droguri!!!
Autor:: Cristi
Articol: Sunt tineri cu bani, adolescenti rebeli, neintelesi de cei din jur, depresivi… Sau pur si simplu niste pusti care simt nevoia sa faca parte dintr-un grup si nimeresc intr-un anturaj nefavorabil.Dar si mai rau este ca drogurile ajung chiar si in scoli fara ca nimeni sa faca ceva sau cel putin pe o periodata de timp.Multi dintre adolescenti,incep sa consume droguri chiar si din curiozitate dc?pentru-ca aud la tv sau alte cai de mass-media ca drogurile iti dau o stare de fericire devi mai "visator" si multi dintre adolescenti vreau sa simpta acea placere care ii va costa foarte mult cu timpul devenind dependenti de droguri,cea ce ii foarte alarmant!
Solutii:Daca aveti prieteni care se drogheaza, cel mai important lucru pe care il puteti face este sa luati legatura cu parintii, chiar daca va asumati riscul ca prietenia sa aiba de suferit o perioada de timp. Primul pas spre vindecare il constituie constientizarea problemei si comunicarea. Parintii vor trebui sa faca eforturi sa nu fie agresivi, nici fizic, nici verbal cu tanarul consumator de droguri. De asemenea, ar trebui ca parintii adolescentului sa analizeze de ce tanarul in cauza a ajuns la aceasta situatie si sa ceara ajutorul specialistilor abilitati in acest domeniu. Rabdarea si toleranta reprezinta cheia reusitei, deoarece urmatorii pasi sunt cei mai dificili: internarea tanarului intr-o clinica de dezintoxicare si apoi, dupa ce pericolul a trecut, evitarea unei recidive.
Pentru mai multe informati despre adolescenti intrati pe : http://despreadolescenti.blogspot.com/
--
Visitor Ip: 109.96.241.57

7 comentarii:

  1. Într-un liceu, dintr-un judeţ din această ţară, un grup de elevi de bani gata au ajuns la crimă în urma consumului de droguri . Un elev din grup a murit, ceilalţi au fost internaţi, iar părinţii distruşi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Voi scrie despre acestă poveste de viaţă pe blogul meu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristi, consider ca marea problema a acestor tineri este lipsa de timp, de atentie, de afectiune din partea parintilor. SUnt din ce in ce mai multi copii parasiti, la propriu si la figurat, de parintii lor.

    Este pentru a doua oara cand fac referire astazi la meseria mea si la aceasta problema. Am sa o repet la infinit, daca e nevoie!!!

    Copiii au nevoie de parinti alaturi! Nimic nu poate inlocui prezenta parintilor. Nici banii, nici bonele, nimic!

    Adolescentii care dezvolta astfel de dependente se confrunta cu probleme emotionale, probleme care conduc la astfel de comportamente...

    Ai vorbit in materialul tau de atitudinea pe care ar trebui sa o adopte parintii adolescentilor dependenti. As adauga, mai intai de toate, mai ales pentru parinitii copiilor mici: STATI ALATURI DE COPIII VOSTRI!

    RăspundețiȘtergere
  4. drogul e boala grea; si stim cu totii ca nu doar tinerii, adolescentii se drogheaza... Sunt o multime de barbati si femei, adulti care o fac ani in sir, se "vindeca" si iar cad in patima...vedete si politicieni, artisti, creatori de moda etc.
    Spun unii ca limitele exista pentru a fi trecute, eu zic ca-s bune acolo unde sunt, ca liberatatea e altceva nu doar sa calci regula doar ca sa arati ca poti s-o faci;

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate din ce in ce mai multi consuma droguri. Nu mi s-a intamplat sa intru intr-un cerc vicios de "drogati".
    In schimb asa zisele droguri "legale" mi-au fost sugerate, daca pot spune asa, chiar in camin. "Te-am vazut ca esti fumatoare, nu vrei sa ne combinam la un fum legal?" Am ramas stupefiata cand, dupa refuzul meu vehement, respectivii au inceput sa faca "spume" pentru ca nu aveau oameni suficienti sa-si cumpere "spice-uri".
    Am fost nevoita sa-mi sting tigara abia aprinsa si sa ma retrag in camera pentru ca peisajul format sa nu devina unul in care eu ieseam "sifonata" la propriu.
    Sad but true.

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar triesc drama copilului meu care a cazut in pacatul de-a ,,gusta'' din aceste otravuri.Santem niste parinti normali care am avut grija de copii, am fost atenti cu trbuintele lor si totusi ...Unul din cei trei copii de 18ani s-a infruptat din aceste substante interzise.Nu stim cum sa facem sa-l scoatem di aceasta ghilotina ca nu doreste sa colaboram.Daca ne-ar lasa am gasi poate o solutie, medicala ,religioasa, psihologica, nu stiu cum dar trebuie si el sa doreasca aceasta.Deocamdata suntem atenti cu el vrem sa-l facem sa inteleaga ca ne pasa de el si ca-i dorim recuperarea cat mai grabnic.

    RăspundețiȘtergere