Din analele RATB-ului

În cele mai noi otobuze puse la dispoziţie de RATB există plasate, pe spatele cabinelor în care se află şoferii, câte un mini LCD care prezintă călătorilor diverse informaţii, precum străzile pe lânga care trece maşina în acel moment, poze cu copii dispăruţi, dar şi reclame la Raiffeisen care vor să-mi dea o pensie în plus şi nişte imagini cu animăluţe drăgălaşe şi simpatice însoţite de muzică chill-out (lungă frază!). Acum, această muzică "chill-out" este ceva de genul ăsta cu sunete din natură şi acorduri lente menite parcă să te hipnotizeze. Stau şi mă gândesc, oare care este scopul acestor imagini şi sunete? Să ne calmeze? Să ne dreseze? Să ne dăm seama că viaţa este frumoasă? 
Îmi închipui zecile de persoane care stau şi zâmbesc senile la frumosul epuraş dintr-un instantaneu sau la măiestuoasa lebădă ce pare să fie sursa sunetelor auzite de noi. Vă daţi seama ce s-ar întâmpla dacă brusc s-ar strica programul şi elcedeul ar muri? Am ieşi toţi din transă, am scutura capetele, am scutura ochii şi ne-am bolboia la cel de lângă noi preţ de o fracţiune de secundă. Realizând că cineva a deschis cuşca în care am vegetat până atunci, am începe să ne căutăm prin buzunare de şişuri, cuţite, cuttere, săbii, topoare, macete, pixuri, orice obiect destul de ascuţit sau contondent pentru a-l înfige în gâtul colegului de metru pătrat şi am începe să ne mătrăşim între noi. În mintea mea bolnavă, acest lucru mi se pare foarte amuzant şi, de altfel, singura explicaţie ale prezenţei acestor imagini şi muzici şi de ce nu ale LCD-urilor. Cred că RATB-ul era pe punctul de a fi tras la răspundere în legătură cu fondurile alocate şi necheltuite şi au decis să investească în ecrane cristaline, în condiţiile în care pot numii n-şpe trolee şi tramvaie în stare de paragină şi încă folosite ca mijloace de transport.
Redevenind serios, când stau câte 2 ore în ambuteiaj la Răzoare şi la fiecare 5 minute mă întreabă Raiffeisen-ul dacă mai vreau o pensie pe viaţă, poate să cânte toate păsărelele din lune că mie tot îmi vine să scot cureaua de la blugi şi să strâng pe câţiva cu ea de gât. 
O zi frumoasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu