PUI DE OM SAU PUI DE CAINE ?


ADOPTATI UN CATEL !
Aoleo! :)  Daca se dovedeste mai tarziu ca este unul dintre acei caini ai razboiului! :)
Aceasta a fost prima remarca cu care am vrut sa comentez postul lui Claire de Lune, pe care o felicit pentru gestul ei stimabil si sufletul ei frumos.

Lasand gluma, daca ai sa adopti un caine, intentia ta va fi una foarte nobila si frumoasa. Nici nu-ti inchipui cat iti poate schimba viata un caine! Te ajuta sa fii mai tandru si mai intelegator, caci va trebui sa-ti zugravesti din nou casa, sa-ti schimbi garderoba, sa-ti cumperi  alti papuci si pantofi, sa schimbi canapelele roase, iti intareste sistemul imunitar, caci te determina sa aspiri si sa speli podeaua si sa schimbi asternuturile in fiecare zi, te scapa de stres, caci ajungi sa cunosti adevaratul caracter al vecinilor, rudelor si prietenilor, iti apara… inima, caci va trebui sa te plimbi la cinci dimineata cu el prin zloata, in parc... sa te lasi tarat in lesa...
Lasand si gluma aceasta deoparte... privirea acelui caine care te va iubi neconditionat, daca ii vei da de mancare bineinteles, va valora cat toate talk-show-urile si emisiunile de divertisment de la televiziune la un loc si te va face sa nu-ti pese de sicanele sefului, de criza, de iubitul sau iubita care nu te  mai suna... 


Este mai mult decat un act caritabil sa salvezi un suflet de animal, in special de caine, pentru ca daca adopti o pisica, o  gaina, sau o coropishnita vei fi foarte dezamagit de ingratitudinea lor in ceea ce priveste aprecierea gestului tau. Da, un caine mi se pare foarte nimerit, eu insumi fiind unul dintre cei care am carat  pe-acasa animale ce cu gandul nu ganditi si in special caini. Penultimul a fost un pittbul pe care l-am crescut de  mic pana  cand la varsta de patru ani a trebuit sa-l eutanasiez, caci mi-a atacat fetele. Ultimul, un caniche, l-am cules de pe strada, l-am deparazitat, l-am bagat in cada si am dat un kilogram de noroi jos de pe el, l-am dus la frizer care, odata cu blana a mai dat jos inca un kilogram de noroi, apoi cand a venit vremea sa ma mut, l-am dat unui  vecin, la curte si e foarte fericit. Daca inainte  ii dadusem un nume pe care nu pot sa-l spun, pentru ca seamana cu nick-ul unuia dintre voi, astazi o cheama Mitza si e o catelusa fericita. Am ramas doar cu o  pisica din trei, cu Zaza,  pe celelate doua, datorita intentiei de a ma muta, le-am dat unor prieteni. Intre timp insa nu m-am mai mutat. Si mi-e bine! 

Si daca tot ai atata disponibilitate afectiva si energie de  risipit nu-i totusi mai bine sa adopti un copil?

Surse foto, in ordinea postarii: www.adoptiicaini.ro, www.infomm.ro

10 comentarii:

  1. iubesc cățeii dar mi se par cam prostănaci. dacă ar fi să aleg între a fi cățel sau pisică aș alege pisică, sunt delicioase, la caracter mă refer. :) dintre câini îmi plac cei în vârstă, debordează de înțelepciune. deci aș fi ori pisică ori câine direct bătrân. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne, ce suflet bun poti avea!!
    Eu nu am posibilitate sa am un catel sau o pisica (in familie mi se spune ca, daca as putea, as face menajerie din casa mea!!) dar iubesc toate vietuitoarele de pe strada mea, iar oamenii s-au obisnuit cu nebunica care vorbeste in fiecare dimineata cu cateii si pisicile care abunda prin jur. Este o senzatie nemaipomenita sa vezi cum vin in calea ta, fie ei cu stapani sau fara!! Si nu le dau de mancare, caci sunt vegetariana, dar VIN LA O VORBA BUNA!! Ceea ce este fantastic, pur si simplu!! Avem caini si in curtea fabricii... nu iti poti imagina ce senzatie uluitoare am putut avea cand a nins acum, si m-am jucat cu ei latrand la fulgi, sarind sa-i prindem, razand... parca radeau si ei!!!
    Cata bucurie si sinceritate iti pot oferi!!
    As mai spune o poveste cu un catel luat de pe strada, pe care l-am impachetat si trimis in Canada... cu un pui de porumbel lovit de omasina sub ochii nostri... Nici nu-ti dai seama cate poti sa faci cand trebuie sa salvezi viata unui animal...
    Dar despre ceea ce poate face un om, total dezinteresat, pentru caini, v-as da o adresa, a unei prietene a blogului meu, Brandusa Faur din Ardeal, cred ca este unul dintre campionii iubirii de animale!! Dar si de oameni!!
    http://dashalovinganimals.blogspot.com/
    Toate cele bune, Om Bun !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Selena,

    Fii atenta la ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca... Unii budistii considera ca daca nu ne-am facut bine temele, putem sa ne reincarnam in varza, barza, viezure, manz, mazare.... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Cristiana,

    Toate animalele sunt frumoase, fiecare in felul lui... Am intrat la un moment dat in casa unei familii iubitoare de caini. Intr-un apartament de bloc de doua camere, prin Drumul Taberei vietuiau doi oameni si 14 caini, mici, mari, oblojiti, pripasiti, de rasa... M-am intors atunci acasa cu un pui de boxer.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne!! Pai eu ma fac mititica atunci!! cica spun ca iubesc animalele... De fapt trebuie sa fii mare iubitor de animale ca sa poti trai in acest fel... cinste lor!
    Am mai observat un lucru, poate au observat si altii: cand merg linistita pe strada, chiar daca in compania cuiva, si chiar vorbind lucruri banale, dar cu caldura si bunatate pentru oamenii discutati intre noi, ne trezim cu o intreaga liota de catei pe langa noi!! Chiar am trait si experienta unui om rau de care am fost scapate, fiind impreuna cu o prietena, de cainii care se tineau pe langa noi... uluitor moment..
    Matusa mea din Botosani are vreo 3 mâţe şi 3 caini din care 2 bolnavi ca vai de mama lor, adunati de pe strazi, pe care ii duce la operatii, ii doftoriceste, ii hraneste cu lingurita... Doar unul este de paza, tot boxer, extraordinari sunt acestia...
    Este extraordinar cat de buni oameni puteti sa fiti!! Jos palaria in fata voastra!!

    RăspundețiȘtergere
  6. eu mă gândesc că deja a avut grijă ca pisica mea să fiu eu! :)
    eu ți-am mai scris că nu cred în reîncarnare. cred în viața de apoi cu Dumnezeu! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. iti multumesc din suflet!
    insa eu am zis sa incep cu ceva mai "soft".
    Foarte frumos gestul tau si desigur ca toti ar trebui sa luam in considerare o data si-o data si varianta asta.E vorba de un copil totusi,o viata.
    Poate putem face ceva..afise publicitare,anunturi,site-uri,banner-e,orice.
    Sunt dispusa sa ajut!

    RăspundețiȘtergere
  8. si am uitat pentru ca ma aflu aici:
    Adopti un copil,ideal pentru un copil este un animal,un caine dupa cum spuneai si tu. Sunt loiali,te iubesc neconditionat si iti sunt mereu aproape. Eu am crescut inconjurata de animale,am avut de la discusi [pesti],pana la caini si iguane.
    Asa ca de ce sa nu ii adopti pe amandoi?

    RăspundețiȘtergere
  9. Claire de Lune,
    Bine ai venit! :)
    Pai da, cam pe-acolo bateam si eu.:)
    Prieteni de-ai mei au infiat un copil iar eu l-am botezat. A avut o sansa! Mare sansa! Astazi este elev intr-a treia si e sclipitor!

    RăspundețiȘtergere
  10. foarte frumos.
    E uimitor sa auzi ca mai sunt si oameni de nota 1000.
    Cat despre cel mic,un viitor la fel de sclipitor precum mintea sa.

    RăspundețiȘtergere