O plimbare prin Prater

In dupa masa asta am iesit la plimbare cu copii si prietena mea in Prater,pina in iarna asta era inchis pe sezonul rece,dar e primul an in care a inceput sa functioneze,din curiozitate am mers si noi sa vedem ce s-a facut.
Evident ca vara e minunat,e plin de lume in Prater,fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri de distractii din Viena,in acest timp insa functioneaza uriasa roata,de care sunt atasate cabinele de unde poti vedea de la inaltime panorama Vienei,caruselele de toate marimile si pe toate gusturile,un salon in care existau simulatoare,care iti creau senzatia ca zbori cu avionul si cate si mai cite alte fantezii...
Copii le-au cam vrut pe toate..deh!! asta e! cam greu poti sa stapinesti copii in fata unor astfel de tentatii.
Noi am baut un punsch fierbinte si am mancat un hot dog urias,care e drept n-am reusit sa-l dam gata pentru ca eram cam satui,tocmai terminasem de fiert niste sarmalute printre care pusesem niste sunculita si kaizer...mmm!!au iesit grozave...

Servus Prater(click pe imagine,pentru a le vedea in marimea potrivita),m-a distrat salutul,mi-a adus aminte de

Ardeal,de casa,este salutul pe care l-am monstenit de pe perioada Austro-Ungariei,este un salut elegant,daca il traducem,si imi place...il folosesc si eu acasa.


Celebra roata apare pe toate suvenirurile din Viena a ramas un simbol.

Ne-am intors acasa cam dupa 3 ore ca ne apucase frigul...si ce bine mirosea in casa,sarmalele noastre inca se simteau din hol...dar in salon ne-a intampinat mirosul  de betisoare si lumanarele parfumate ...
E placut inainte de sarbatori,totul este parca diferit,simti  cum se apropie sarbatoarea cea mai frumoasa,Nasterea  Domnului....iar aici deja totul este in vesmant de sarbatoare la portile caselor coronitele de brad vestesc apropierea momentului,iar geamurile caselor sunt iluminte cu perdelute  de luminite in diferite forme.

14 comentarii:

  1. Oooooffff Tasha ce ma chinui tu pe mine...Mi-e asa de dor de Prater :) Banuiesc ca nu te-ai dat cu "Extasy" :D stii caracatita aia mare care te invarte in toate felurile,iar dupa ce te dai jos,parca simti nevoia sa fii cat mai aproape de cosul de gunoi de langa banca aceea pe care sta si clovnul acela mare:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nuuuu!!nici macar in uriasa roata n-am urcat,am rau de inaltime,dar in vara prietena mea s-a dat si cu Extasy,dar mi-a zis dupa aceea ca nici sa-i mai plateasca nu stiu cat, n-ar mai facea-o...deh!de dragul copiilor cate nu faci...
    Acum erau multe inchise,functiona la jumatate...frigul iti dai seama ca a mai scazut numarul celor care viziteaza Praterul..am fost insa surprinsa placut cand am vazut un autocar cu numar de BH care tocmai s-a oprit sa viziteze Praterul...neaaah!!am zis Zoitei,poate sa ne fie dor de Romania?...nu!!!!uite ca vine ea la noi...!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. :) in vara asta la fiecare colt am auzit oameni vorbind in limba romana...De cersetori sa nici nu mai vorbim..In fata la Billa,acolo langa Prater o femeie de etnie rroma imi spunea: "Daa domnu' ceva,daa domnu ceva.." :) i-am dat cativa centi...Iar in Billa,un boschetar,mergand prin magazin,i-au iesit in fata trei chinezi.
    I-a impins in laterala,si i-a spus:
    "Dati-va la o parte in p*** mea ca nu pot trece,bag***** p***!!!"

    :) pe cat de amuzanta a fost situatia,pe atat de jenanta pentru mine.....

    RăspundețiȘtergere
  4. Feri....eu m am dat in toate alea, da aici la Bucurestim nu la voi....nu m as mai satura de ele...m as da incontinuu:))))

    RăspundețiȘtergere
  5. SI EU ,chiar daca atunci am spus ca nu mai vreau niciodata :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Mda,chestia cu cersetorii e penibila..ieri mergand cu metroul prin Viena,ce crezi? niste tigani romani colindau,cu mana intinsa,la fiecare statie urcau in vagonul urmator...ma gandesc ce si-or fi spus vienezii in gandul lor?vai sarmanii romanii ce fac pentru bani,asta excluzand faptul ca ,na!colindul in sine era frumos..dar nu cu mana intinsa...

    RăspundețiȘtergere
  7. Te cred Monica,uite fetita prietenei mele e la fel...n-o mai saturam !!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. eu nu mai sunt fetita....da cred k si atunci cand o sa am o fetita...o sa fiu la fel:)))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Viena in prag de sarbatori trebuie sa fie o nebunie... Eu am vazut-o chiar intre Craciun si Anul Nou si mi-a placut in mod deosebit doar catedrala. Poate suna mai ciudat dar intre Praga si Viena... parca Praga este mai fermecatoare. Poate unde am vazut-o inaintea Vienei.

    RăspundețiȘtergere
  10. In Rimini am fost acostat de un tuciuriu care a venit la mine cu pretentia "Frate da si mie un euro". Toata lumea este impanzita de aceste reziduuri ramase de la distilarea civilizatiei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dane..sti,eu de fiecare data cand vad ceva nou mi se pare ca asta e cel mai grozav.spre exemplu in vara am fost in Italia la San Marino,am zis,waw!!!nu se poate e paradisul pe pamint,jur ca am ramas fascinata!si nu mai stiu care ramine ierarhia celor mai dragi orase sau tari...parol!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ted..am fost la Rimini in vara,e frumos! era la vreo 80 de km de Bologna si am luat un pranz acolo cu ocazia unei aniversari in familia prietenei mele din Italia.

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumos si distractiv...abia astept sa imi strang si eu niste prieteni sa merggem in oraselul copiilor prin Ploiesti sa ne simtim copii din nou:)...o zi buna:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Banuiesc ca e frumos si in tara,duminica trecuta am plecat pentru doua zile in tara,ne-am intors marti noaptea,era o placere sa vezi Satmarul in feeria de luminite...superb!

    RăspundețiȘtergere