Lista de lucruri normale

Așa cum mi-am promis, am început să citesc "Învingătorul este întotdeauna singur". Bun roman, frate. Extraordinar. Vi-l recomand. Ce am întâlnit foare aplicabil aici, a fost o listă de lucruri normale, aparținând unuia dintre personaje, care uitase ce înseamna viața de rând și care vroia să redescopere asta. Ele sunt 46 la număr. Am să le expun în 2 serii de cate 23, ca să pastrez suspansul.


1) E normal orice lucru care ne face să uităm cine suntem și ce dorim, astfel încât să putem munci ca să producem, să ne reproducem și să câștigăm bani.

2) E normal să ai câteva reguli pentru un război sau conflict (Convenția de la Geneva).

3) Să te chinuiești ani în șir să faci o facultate pentru ca apoi să nu găsești nimic de lucru.

4) Să lucrezi de la 9 dumineața până la 5 după-amiaza la ceva care nu-ți face nici cea mai mică plăcere, dar visând că peste 30 de ani te vei pensiona.

5) Să ieși la pensie, să descoperi că nu mai ai energie ca să te bucuri de viață și să mori peste câțiva ani de plictiseală.

6) Să folosești botox.

7) Să îțelegi că puterea e mult mai importantă decât banii, iar banii sunt mult mai importanți decât fericirea.

8) Să îl ridiculizezi pe cel care caută fericirea în loc de bani, și să-l numești "Om lipsit de ambiție".

9) Să compari obiecte precum mașini, case, haine și să definești viața în funcție de aceste comparații, în loc să încerci să aflii adevăratul motiv pentru care ești viu.

10)Să nu vorbești cu necunoscuții. Să-ți bârfești vecinii.

11)Să consideri totdeauna că părinții au dreptate.

12)Să te căsătorești, să ai copii, să-ți duci traiul mai departe în familie, chiar dacă dragostea s-a sfârșit, susținând că e pentru binele copiilor (de parcă aceștia n-ar asista la certurile zilnice).

13) Să-i critici pe toți cei care încearcă să fie diferiți.

14) Să te trezești cu un deșteptător isteric la cap.

15) Să crezi în absolut tot ce este tipărit.

16) Să porți o bucată de material colorat la gât, fără nici un rost aparent, dar care răspunde la pomposul nume de "cravată".

17)Să nu pui niciodată întrebări directe, chiar dacă celălalt, în ciuda digresiunilor, pricepe ce vrei să aflii de la el.

18) Să-ți păstrezi zîmbetul pe buze când îți vine să plângi. Și să îți fie milă de toți cei care își arată sentimentele.

19) Să consideri că arta merită o avere sau că nu merită absolut nimic.

20) Să disprețuiești tot ce nu a fost greu de obținut, pentru că nu a existat "sacrificiul necesar",și deci probabil nu are calitățile cerute.

21) Să urmezi cerințele modei, oricat ar fi de ridicole și de incomode.

22) Să fii convins că orice celebritate are tone de bani strânși la ciorap.

23) Să investești mult în frumusețea exterioară și să nu îți faci prea multe griji în ceea ce privește frumusețea interioară.

6 comentarii:

  1. ce frumos....m-ai facut curioasa, vreau si eu sa-l citesc...oare cand mai am timp si de el?...ma simt f frustrata din cauza timpului:((

    RăspundețiȘtergere
  2. Eh, timpul asta...am ajuns sa citesc pe unde apuc...mai ales in autobuz, ca la ce trafic e nu am ce face.

    RăspundețiȘtergere
  3. asa sunt si eu.....si am inceptu sa ador sa merg cu autobuzul pt k sunt momente de liniste in care pot citi cu nesat....acasa tot timpul trebuie sa ma ocup de altele:(

    RăspundețiȘtergere
  4. daca nu am timp, el nu exsita...si daca am timp el este deja programat:P:P:P...

    RăspundețiȘtergere