Constante Universale



Prin anii '50 a fost un pletos care a zis că doar două lucruri sunt infinite. Universul și prostia umană, și despre univers a declarat că nu era sigur. Asta a fost un fel de "maximă" căreia lumea nu prea i-a dat mare importanță, fiind ocupată cu propria evoluție, fără să se mai gandească la substratul psihologic. Astfel s-a ajuns la o lume unde un continent e populat 85% de obezi, un continent e populat de negri mititei care și-ar da viața pentru o bucată de pâine, un continent unde la putere este cocaina, piața neagră, și reggaeton-ul, un continent ocupat 50% de o federație care are puterea să înfometeze globul prin simpla închidere a unui robinet, și un continent în care toți se cred superiori, un continent unde se presupune că s-a născut însăși civilizația. Dacă facem un calcul simplu bazându-ne pe ce ne mai aducem aminte din geografia de clasa a cincea, ne dă cu minus. Mai rămân două continente, care, în opinia mea sunt cele mai norocoase și cele mai pure din toate. Unul dintre ele a avut noroc că i-a dat Mama Natură frig, zăpadă, și viscol, și unul care a fost înzestrat cu cald și pustiu. Nu vi se pare că cele mai pure locuri de pe Terra sunt locurile unde nu a călcat nimeni niciodata (sau dacă au călcat au avut grijă să nu strice ce era înainte)? Până când o să o mai ținem așa? Până când vor continua puterile lumii să se bată pe o planetă care deja și-a semnat condamnarea? Cât va mai dura până vom scăpa din chestia asta? 5 miliarde de ani pana își dă soarele duhul?

3 comentarii:

  1. Pana cand nu vor mai exista carari intre vecini.

    RăspundețiȘtergere
  2. Le-am numarat odata cu tine si-mi iesira 6. Daca le mai punem si pe ultimele doua ne da cu prea mult plus. :)

    Pe de alta parte, ca sa nu-ncurcam gluma cu chestiunea serioasa pe care ai atacat-o, eseul mi se pare bine condus si politically correct!
    Ai punctat frumos!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. primele sunt asa: exact in ordinea in care le-am prezentat: America de Nord, Africa, America de Sud, Asia, Europa (probabil ca din cauza ca am mentionat la Europa 2 idei s-a produs confuzia.) Mai raman Antarctica si Australia :D

    RăspundețiȘtergere