Imnul Politehnicii



Într-o încercare fulgerătoare de a evada de efectele tămâii, a trecut pe lângă mine un frate al necuratului, și m-a pus să dau la Politehnică.

Strofa I

M-a trimis mama departe
Ca să fac o facultate.
Nu știu pe care din ele
Că e multe și e grele.

Ironia sorții a fost că la mine, Politehnica e cam trăsătură de familie, cel puțin 50 la sută din neamul meu a trecut prin cleștele bazelor electrotehnicii cel puțin odată, deci totul a fost mai mult decât eficient.

Strofa II

Nu știu ce m-a apucat
Politehnica s-o fac, măi.
Eu credeam că nu-i greoaie,
Un fel de apă de ploaie.

La început a fost ușor, partyuri studențești prin cameră, lipsă de griji, nicio problemă, lume de treabă, fără cocalari, profesori înțelegători, și tot tacâmul. În concluzie era acolo o fericire de zici că era campanie electorală.

Strofa III

Mamă, câți copii mai ai,
La Electro să nu-i dai, măi
Că m-a dat mama pe mine,
Și-ai văzut că nu e bine.

Facultatea de Electrotehnică este legendară pentru aglomerarea de fosile umblătoare, transfigurate în formă de profesori. Trăind încă pe vremea când lumea dădea cu ciocanul in seceră, aceste fenomene matusalemice stârnesc o curiozitate, ceva de speriat.

Strofa IV

Și m-am dus la asistent,
Și i-am dus cartuș de Kent, măi
Să se facă o minune,
Să iau cinci în sesiune.

În perioada sesiunilor de examene, biserica Sfântul 5 se aglomerează anormal de mult. Acest lucru se datorează faptului că Dumnezeu merge pe ideea că "dacă ăștia se roagă, pe ăștia îi trecem!" Vă aștept cu drag în minunata noastră Politehnică. Analiză plăcută.

5 comentarii:

  1. nu e mare diferenta nici la noila Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau

    RăspundețiȘtergere
  2. Simion, eu vorbesc din experienta proprie, nu spun ca in alta parte e prea diferit :)) defapt sunt convins ca e aproximativ la fel si prin alte locuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Caterincoasa poezia:))...nu am experimentat inca viata de facultate...mai am putin:D

    RăspundețiȘtergere