Cosmeticele bio


In conditiile in care tot mai multi dintre noi incep sa inteleaga importanta unei vieti sanatoase, un nou trend isi face aparitia. Este vorba despre produsele bio, produse certificate ce conţin minimum 97% ingrediente ecologice. Exista la noi mai multe magazine care comercializeaza produse bio,insa un mare dezavantaj al acestor produse este pretul. Fiind vorba de niste ingrediente cultivate cu mare grija si intr-o serie destul de limitata, pretul lor este pe masura, comparativ cu produsele obisnuite.

Deja in supermarketuri si hypermarketuri cunoscute si-au facut aparitia rafturi care expun aceste produse, insa oamenii care cumpara astfel de produse sunt inca putini.

Un mijloc obisnuit de comercializare a acestor produse este magazinul online. Olivia Nechitoaia, Managing Partner magazin online cu cosmetice bio, spune ca ideea de a comercializa cosmetice bio i-a venit dupa ce a cautat in Grecia produse cosmetice pe baza de masline pe care sa le comercializeze in Romania- atunci afland despre existenta cosmeticelor bio- iar ideea unui magazin online i-a venit avand in minte costul redus comparativ cu un magazin clasic.

Avantajele unui magazin online sunt nenumarate:pretul mai mic, gama mai larga de oferte, comoditatea faptului ca produsele iti sunt livrate acasa. Cel mai bine se vand produsele pentru ingrijirea corpului si parului, iar profilul clientului este: femeie, in jur de 28 de ani, din orase mari.

In randul clientului tipic-femeia, cosmetice bio inseamna produse de ingrijire scumpe si la moda insa probabil ca multe femei dupa o incercare vor renunta la aceste produse, pentru ca produsele cosmetice bio nu sunt pentru oricine: mirosul lor natural, lipsit de parfumuri sintetice nu este foarte usor de tolerat, insa comparativ cu produsele cosmetice clasice, cele bio sunt mult mai bine primite de organism si deloc nocive.

Studiile facute in ultimii ani avertizeaza cu privire la diverse substante chimice care, aplicate în mod regulat, pot afecta organismul,cele mai nocive fiind considerate plumbul, mercurul, talcul, substanţele din categoria ftalaţilor, care se gasesc în special în parfumuri, parabenii, despre care se crede ca ar cauza cancer. Toate aceste substante se gasesc in cel mai simplu produs de ingrijire: sapunul. Zilnic, pielea noastra este agresata de zeci de astfel de substante.

Asociaţia Environmental Working Group are un site (www.cosmeticsdatabase.com) în care sunt listate foarte multe marci de cosmetice. Eticheta fiecarui produs este analizata, iar cumparatorii isi pot da seama de gradul de risc al unui produs, astfel reusind sa aleaga in mod inteligent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu