Motocicleta scumpa


Cea mai scumpa motocicleta din lume

De Eduard Ţone pe 01 iulie, 2013 la ora 15:34
La prima vedere, ultima motocicleta creată de Tarhan Telli nu pare a fi decât o grămadă prăfuită de fiare pe care ai întâlni-o la orice pas pe stradă. Ei bine, nu o vei întâlni. Fiindcă e vorba de cel mai scump motor din lume.
  Turcul iubitor de motoare şi-a prezentat recent cea mai nouă creaţie. Preţul uluitor vine din uriaşa cantitate de aur cu care Telli a înzestrat motocicleta. Acesta (preţul) nu a fost dezvăluit oficial, însă cunoscătorii vorbesc despre suma de 1 milion de dolari. Cât i-a luat lui Telli să producă această bijuterie? Un an.
Din punct de vedere tehnic, vorbim despre 125 de cai-putere şi un motor de 1801 V-twin. Greutatea monstruleţului e de 318 kg, bună parte din aceasta constând din aur. Iar înfăţişarea exterioară are la bază o legendă: cea a Medusei, din mitologia greacă. Mai precis, rezervorul a fost ornat cu o sculptură a capului Medusei, cu şerpi care se întind din faţă până-n spate. Look-ul general este unul ruginit şi ponosit iar liniile motorului n-ar reprezenta tocmai ceea ce şi-ar dori un biker adevărat. Cu toate astea, e posibil să existe destui ciudaţi care şi-ar dori aşa ceva. Nu se ştie însă deocamdată dacă Tarhan Telli vrea să-şi vândă creaţia. Cu siguranţă însă, va dori ca ea să fie văzută de către oficialii de la Cartea Recordurilor, care s-o recunoască drept cea mai scumpă motocicletă din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu