Ucrainienii


Ucrainienii de la Svoboda dati afara din alianta NATIONALISTILOR europeni

autor: FrontPress 15.01.2013

EANMPartidul ucrainean Svoboda a fost dat afară din Alianţa Europeană a Mişcărilor Naţionale (EANM), din care mai fac parte francezii de la Frontul Naţional, maghiarii de la Jobbik sau cei din Partidul Naţional Britanic. Naţionaliştii de la Svoboda făceau parte din acest grup umbrelă încă din 2010.
Decizia de excludere a fost luată încă din anul 2012, în umra unei întâlniri a delegaţilor formaţiunilor membre ale EANM, unul dintre motivele invocate fiind ideologia prea radicală a Svoboda. Deasemenea a fost scoasă în evidenţă şi “nesinceritatea” ucrainienilor. În prezent, naţionaliştii ucrainieni menţin relaţii cordiale cu omologii lor din Germania şi Polonia.
Alianţa Europeană a Mişcărilor Naţionale a fost creată la Budapesta în octombrie 2009 iar printre fondatori se numără Frontul Naţional (Belgia), Frontul Naţional (Franţa), Jobbik (Ungaria), Flamura Tricoloră (Italia), Partidul Naţional Renovator (Portugalia), Mişcarea Socială Republicană (Spania), Naţional-Democraţii (Suedia) şi Partidul Naţional Britanic (Marea Britanie). Iniţial s-a dorit a fi un grup pentru formaţiunile din Parlamentul European, ulterior uşile fiind deschise şi altor organizaţii identitare şi “eurosceptice”.
Partidul Svoboda a fost fondat în 1991 iar denumirea actuală datează din 2004, când s-a renunţat la titulatura de Partidul Social-Naţional al Ucrainei. În urma alegerilor regionale din 2009 şi 2010 partidul a devenit o forţă politică de luat în seamă, mai ales pe plan local. La alegerile din toamna anului 2012, formaţiunea a reuşit să intre şi în parlamentul din Kiev.  Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu