Demonstratie nationalista


Germania: Demonstratie nationalista contra abuzurilor statului (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 06.12.2012
Autorităţile federale şi regionale şi-au reafirmat intenţia de interzicere a Partidului Naţional-Democrat German (NPD), cel mai mare partid naţionalist din ţară, care funcţionează legal încă din 1964 şi care are reprezentanţi în două parlamente regionale, pe baza unor rapoarte realizate de serviciile secrete conform cărora formaţiunea este descrisă ca fiind o organizaţie “rasistă, antisemită şi revizionistă” care ar avea ca scop răsturnarea ordinii constituţionale actuale.
Pe fondul acestor dezbateri, naţionaliştii germani au organizat miercuri o demonstraţie în Rostock pentru a-şi apăra dreptul democratic de asociere. Manifestaţia s-a desfăşurat chiar în faţa hotelului unde s-au reunit diverşi politicieni şi miniştrii de interne ai celor 16 landuri. Aceştia au recomandat oficial autorităţilor abilitate începerea procedurilor de dizolvare a partidului. Decizia finală va fi luată însă de Curtea Constituţională din Karlsruhe.
Holger Apfel, liderul NPD, a organizat o conferinţă de presă şi s-a declarat convins de eşecul noii tentative de scoatere în afara legii a partidului. “Abia aşteptăm procedurile. Un partid care nu a făcut nimic ilegal nu poate fi interzis într-un stat de drept”, a spus acesta.
Ultima tentativă guvernamentală de interzicere a NPD-ului a fost în 2003, atunci Curtea Constituţională respingând cazul pe motiv că multe acuzaţii se bazau pe date şi declaraţii oferite de informatori plătiţi de stat şi infiltraţi în funcţii de conducere, care numai de obiectivitate nu puteau fi bănuiţi. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu