:: O ţară de taxatori

Titlu: O ţară de taxatori
Autor:: http://sictireli.wordpress.com/
Articol: Prietenul Ionel Muscalu mi-a ridicat sângele la cap cu un coment la el pe blog. Ionel M. vrea scutirea giurgiuvenilor de taxa de pod (Podul Prieteniei între poporul mâncător de mămăligă şi poporul mâncător de castraveciori). Dar de ce, verişcane, de ce doar pentru giurgiuveni şi rusiei? Giurgiuvenii şi ăia din Russe au 3 bile şi alţii au doar două? Să fie desfiinţată taxa definitiv pentru toată lumea, că nu este podul meu şi nici al copiilor mei, în veacul vecilor. E al tuturor românilor, în egală măsură şi al bulgarilor, construit pe banii noştri. O să-mi aruncaţi în faţă că trebuie întreţinut. Eete, floşc! L-aţi văzut cum arată? Vi se pare că este întreţinut? Să fim serioşi, nicium politician din câţi au fost pe la Palatul Victoria nu au desfiinţat taxa pentru că este o sursă de venit consistentă la bugetul partidului. Şi la bulgari este aceeaşi mentalitate.
Bulgaria a încasat în 2008, aproape 34 de milioane de leva în urma taxei de tranzitare a podului Prieteniei.
Potrivit unui comunicat de presă, veniturile din încasarea taxei, pe primele şase luni din 2009, au fost pentru Bulgaria în valoare de 11 milioane de leva.
Din 1 ianuarie 2008 şi până la sfârşitul lunii iulie 2009, statul bulgar a cheltuit peste 300.000 leva pentru întreţinerea podului Prieteniei.
Ce vă spuneam. Si la ei ca la noi. Milioane de leva încasate şi doar 300 000 de leva pentru întreţinere.
Autorităţile române nu dau publicităţii asemenea date. Dar ste de presupus că au obâinut cel puţin 30 de milioane de euro pe aceeaşi perioadă. De ce se păstreaza tăcere, de ce nu ni se spune cât s-a încasat şi cum au fost cheltuiţi?
Plătim taxe şi rovignete de ne spetim. Cu ce folos? 50% din aceste taxe ajung în buzunarele năpârcilor politice. Desfiinţarea taxei de pod, de la Giurgiu, sau de aiurea din România, ruineaza clasa politică, o pune pe butuci, o trimite în bejenie, o lasă săracă lipită pământului. Eliminarea taxelor de pod (cel puţin cea de la Giurgiu) ar putea fi o soluţie să scăpăm de halitorii de rahat din politică.
Dar, imaginaţi-vă doar câte sufleţele rămân pe afară, câte vor fi nevoite să-şi cumpere maşini bengoase pe banii primiţi de la şomaj, nevoiţi să-şi termine vila cu 3 etaje pe banul luat lunar de la şomaj, să facă un concediu la ţară, la coada vacii. Gândeşte-te Ioneleee M. ce drame s-ar putea întâmpla. Câţi copii de bani gata, Ioneleee, s-ar apuca de muncă cinstită sau ar ajunge prin canale, Ioneleee, pe la Universitate, Ioneleee. Cerşetori. Câte soţii sau amante ar fi nevoite să spele podelele sau să plece în Spania la cules de căpşuni şi şters la cur bătrâni.
Ionele, eu te între aşa: tu vrei să nenoroceşti România cu propunerile tale? Ai fost membru al Guvernului Tăriceanu, într-un sector ce se ocupa cu locuri de muncă. Mamăăă cum mai scădea rata şomajului!!! Ajunsese îngrijorător de scăzută. Cum poţi să vii acum şi să prpopui desfiinţarea taxei de pod, aruncând în stradă sute de suflete nevinovate? Ca să nu mai spun că l-ai lăsa pe prietenul meu Nelu Simion (zis Oaua) fără dulceaţa de post de şef la AND. Oho!, chiar mai grav, se prăpădeşte şi filiala PDL Giurgiu odată cu taxa de pod. Eu, din contră, propun înfiinţarea a încă 10 taxe la Podul Prieteniei şi a încă 100 de noi locuri de muncă. Taxatori. Visez la o ţară de taxatori.
--
Visitor Ip: 89.37.172.242

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu