:: Compromisuri de dragul parintilor?

Titlu: Compromisuri de dragul parintilor?
Autor:: http://www.noapteaiguanei.ro
Articol: A terminat o facultate. Apoi masteratul. Nu poate spune nimeni că nu s-a ţinut de carte. Se trage dintr-o familie modestă – părinţi pensionari (după 35-40 de ani de muncă au pensii de 700 – 750 lei ), cotizanţi la pensia de stat în anii comunismului, oameni cu "frică" de tot ce nu este făcut în spiritul şi litera legii, cu ruşine de ceea ce cred şi spun vecinii. Singurele lor griji sunt asigurarea bucatelor pe masă, plata întreţinerii, mersul "lucrurilor" prin bloc şi preocupările "copilului".

"Copilul", absolvent de facultate care va să zică, este, bineînţeles, trecut de anii adolescenţei. În viziunea lor, "stă" pe net toată ziua, şi nu pleacă de acasă decât rareori, la câte un interviu, ori seara, cu prietenii. Nu, ei nu îl înţeleg deloc. Se întreabă, şi-şi întreabă chiar şi vecinii (care, oricum, le ştiu pe toate!) de ce oare nu îşi caută ceva de lucru la modul serios. Degeaba le-a explicat el că în ziua de astăzi căutările pe Internet sunt mai folositoare decât altele.

Cu explicaţiile nu o scoate la capăt, iar discuţiile ajung întotdeauna în acelaşi punct mort:
- "găseşte-ţi un loc de muncă, orice, mamă, orice… numai să ştii că ai unde să pleci dimineaţa…"
- "mamă dragă, înţelge şi tu că nu am învăţat atât ca să mă duc acum să lucrez cu ziua sau să mut navete dintr-un loc într-altul pe salariul minim… nu pot să fac într-una compromisuri… nu vrei să le duc şi bani de acasă, doar aşa… să am unde pleca de acasă dimineaţa, cum zici tu? tu nu îşi doreşti să reuşesc să îmi găsesc un loc de muncă adecvat pregătirii şi aşteptărilor mele?"
- "da, mamă, da' uite, băiatul lui Mitulescu de la doi… a început de jos şi uite… acum are şi casă şi maşină…"
- "dă-l încolo, mamă, lasă-mă cu exemplele tale… nu vrei să mă ocup de vânzare de droguri, sau de prostituţie? Ştii ce bine se câştigă din astea?"…

Salvat de telefon! Era chemat la un interviu. Trebuia să se calmeze, să-şi reia mina de tânăr optimist, bine pregătit şi convins că viitorul urma să îi fie prielnic… Fără compromisuri…
--
Visitor Ip: 95.76.228.242

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu