STÂNGA NOASTRĂ ÎN DEPLASARE!

Motto:

"Vai stânga, vai!"
"Uite stânga, nu e stângă!"


Ne prefacem că suntem de STÂNGA, ce stângaci …Mă gândesc, mă răzgândesc…
Dacă te-ai născut sărac, nu ai cum fi altfel decât DE STÂNGA.
Degeaba ai făcut o facultate sau chiar două, că tot sărăcuţ ai rămas...duci un trai mai mult sau mai puţin decent. Leafa care-o s-o primeşti la angajare, nu va fi nici pe departe egală cu cheltuiala pe lună, din timpul studiilor tale.
Dacă eşti lucrător în domeniul învăţământului,cercetării, inginer, doctor, dar n-ai făcut avere...nu vei fi niciodată acceptat pe bune între liberali, vei fi un venetic, o vinitură cum s-ar zice prin Ardeal, printre ei, datorită studiilor .
Dar averea unora, îţi va arăta mereu unde ţi-e locul ...mai la margine.
Şi dacă te uiţi bine la tine, vezi cu cine te-ai putea asemăna....te dai mai LA STÂNGA!
Dacă te-ai născut la ţară, ai o brumă de pământ, poţi fi priceput şi hărnicuţ, mai pui mână de la mână, astfel bruma se adună...Te dai şi tu cu bogaţii, cu înţelepţii de la oraş, pui de-un partid nepungaş...
Ai vrea să fii ţărănist...dar bugetul tău? Este totuşi foarte trist...numai câţiva cu adevărat, au drepturi de împărat...
Ce vor zice cei bogaţi:"Cine? a mea rudă? mergi de-l dă pe scară.
N-am astfel de rude, şi nici voi să-l ştiu."(Fabula Boul şi viţelul de Grigore Alexandrescu)
Şi ajuns în faza asta, unde e deschisă uşa? Tot la STÂNGA, nu eşti conştient?
Însă uite că recent, STÂNGA noastră nu e stângă, ba mai mult e cam nătângă, se asociază...rău, rău...nu mai şti de capul său,"tău"!
Ce mai valuri, ce mai vuiet, pe la STÂNGA, se alege preşedinte! Preşedinte de valoare, nu după avere...!...OARE?
Am văzut eu cum se zbat, după ce n-au câştigat votul la preşedenţia ţării.:(
N-au idei pentru popor, nici o vorbă...totu-i gol...
Mârâie pe la televizor un program de bunăstare, plecă apoi şi-şi văd de viitor!
Viitor de STÂNGA ? Oare cine să-i mai creadă, când plânge o ţară-ntreagă...”n-avem bani, n-avem parale” pentru clasa muncitoare!
Care clasă muncitoare, asta n-au distrus-o oare? Ia priviţi peste hotare...unde-i clasa muncitoare!
STÂNGA NOASTRĂ ÎN DEPLASARE!

4 comentarii:

  1. Ce-are stânga cu banul ? A fi de dreapta, liberal - cum ar fi, înseamnă să laşi banul câştigat omului, prin impozitare minimală. Acesta-şi va organiza serviciile de care are nevoie prin apelarea şi eventual alegerea dintre furnizori privaţi. Pensia, spre exemplu, se face prin cotizarea conştientă la un fond privat de pensii, asigurarea de sănătate la fel. La fel şi învăţământul. Statul asigură cadrul legislativ şi justiţia şi ordinea publică, poate şi-o alfabetizare în clasele primare. Atât ! În rest, rolul statutlui e de-a alcătui strategii de dezvoltare şi de-a stimula (sau restricţiona) legislativ sau prin taxe şi impozite anumite ramuri a căror dezvoltare e dorită. De aici la strângerea toturor resurselor în mâna guvernului, care decide peste tot, de la pensii, la sănătate şi învăţământ şi investiţii e o distanţă enormă. După cum se vede, asta predispune la corupţie şi dedulciri la banul public, iar contribuabilul, în loc să fie respectat pentru contribuţia lui e desconsiderat, minţit şi batjocorit. Nu-i de mirare că acest sistem nu încurajează iniţiativa şi responsabilitatea ci atitudinea de asistat social şi mâna întinsă. La sfârşit, cine crezi că va plăti toate împrumuturile şi creditele luate în numele poporului de către guvernanţi. Guvernanţii ? Mai ghiceşte ! Singurul păcat al dreptei este că întreaga filozofie se sprijină pe bani, e adevărat. Încă nu s-a inventat un alt etalon care să echivaleze serviciile private.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonimule!
    Cred că nu ai înţeles nimic.:) Ori eu nu m-am făcut înţeleasă?
    Eu nu am vorbit în acest articol de bani, de pensii, de investiţii...mai citeşte-l odată!
    Poate o să mai văd şi alte interpretări a textului...

    RăspundețiȘtergere
  3. Stanga'mprejur? :)
    Nu cred ca este o solutie. Am probat-o cincizeci de ani si ne-a aruncat inapoi in istorie cu cinci sute de ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dan,
    ai dreptate, numai că a venit "demohoţia" şi ne-a mai aruncat cu 100 de ani îndărăpt, peste cei 500, cel puţin pe mine ...
    Eu am vrut să scot în evidenţă faptul că nu mai avem STÂNGA, iar cei care se pretind a fi...de stâga , de fapt nu se ocupă cu ce ar trebui!

    RăspundețiȘtergere