:: Pastile de Slabit (their dark side?)

Titlu: Pastile de Slabit (their dark side?)
Autor:: http://droguri101.blogspot.com/2010/02/pastile-de-slabit.html
Articol: Aceste "pastile minune" au ajuns un everyday drug pentru unii, care luate in exces pot avea efecte adverse periculoase pentru sanatate si tulburari cerebrale grave.

Ce fac?

Drogurile regasite in aceste pilule suprima pofta de mancare odata luate. Spre exemplu, Rimonabant, unul din drogurile regasite in aceste pastile actioneaza asupra receptorului CB1 (precum THC) doar ca o face total diferit. THC-ul (regasit in cannabis) actioneaza
ca un stimulent pentru pofta de mancare in timp ce Rimonabantul suprima aceasta pofta. Acest drog actioneaza total diferit fata de THC, care vindeca sau amelioreaza unele boli precum Alzheimer, epilepsie, scleroza multipla, Huntington si Parkinson in timp ce Rimonabantul le agraveaza si e posibil sa promoveze aparitia lor.
Avand efecte opuse Cannabisului, acesta duce la depresie, anxietate si stari suicidale, motiv pentru care este interzis in unele tari.

Sibutramina este la randul sau un supresor de apetit folosit in tratarea obezitatii. Este unul dintre cele mai sigure droguri pentru slabit, riscul de abuz fiind minim dat fiind de continutul scazut de serotonina si dopamina.
Contraindicatii:

* hipertensiune
* hipertensiune pulmonara
* tratament in paralel cu antidepresive
* glaucoma
* tumori la glandele suprarenale
* Epilepsie/crize epileptice
* Hipertiroidie (glanda tiroida supraactiva)

Pot fi intampinate probleme secundare precum: ameteala, dereglarea orelor de somn, dureri ale articulatilor, greata, gust ciudat in gura, si cel mai grav probleme cardiace si risc de infarct.

Acestea sunt principalele droguri folosite in fabricarea acestor medicamente, mai sunt multe altele cu efecte asemanatoare amfetaminelor, senotoninei si a dopaminei.

Daca sunteti consumator de ganja sau iarba legala cu THC sintetizat si vreti sa si slabiti prin intermediul acestor pastile, stay off weed! Din 2 motive:

* Aceste droguri actioneaza ca THCV-ul care blocheaza actiunea THC-ului asupra creierului, adica asupra receptorului CB1, deci nu puteti fi high :)
* Daca tot vreti sa slabiti cu ajutorul acestor cacaturi medicamente nu fumati fiindca se anuleaza reciproc si nu o sa fiti nici high nici nu o sa slabiti. Intelegeti mai bine ce vreau sa spun prin poza de mai jos :)

Eu personal nu recomand aceste droguri care, consider eu cantaresc mai mult pe talerul cu dezavantaje si efecte secundare decat pe cel cu avantaje si beneficii. Daca vrei sa slabesti recomand un mult sport si o alimentatie sanatoasa (nu cura).

2 comentarii:

  1. Eh, eu as fi in stare de multe ca sa slabesc, dar de asta nu! Nu as lua niciun fel de pastile! Desi nu stiam pana acum nmic de aceste efecte, aveam de la inceput convingerea ca e ceva necurat cu ele!

    Foarte bine ai facut ca ai adus aceste informatii aici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru informatii. In ultimul timp se mediatizeaza foarte mult acest subiect.
    Pe unii, aceste pastile ii costa intreaga cariera (cazul: Adrian Mutu). Un mod de viata sanatos, un regim alimentar echilibrat, sport si miscare -> nu mai aveti nevoie de pastile :-D

    RăspundețiȘtergere