:: O boala incurabila, veche de cind lumea

Titlu: O boala incurabila, veche de cind lumea
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto: Imparateasa Teodora(527-548), a doua sotie a Imparatului Iustinian.
Ce frumos ninge afara, se asterne zapada cu fulgi moi, pisicile si ciini se joace in zapada, dupa o noapte de frig si foame, nestiind ca aceasta patura de omat este cancerigena. Sau poate aceasta nenorocire este numai la Bucuresti.Niciodata nu vom fi siguri.Cancerul a fost dintotdeauna. Sa ne amintim de imparateasa Teodora(527-548) a Bizantului, de profesie fosta proastituata, simptonele care au fost descrise in scrierile epocii, dupa evolutia bolii ei, au indreptatit savantii in medicina, sa spuna ca a avut cancer de col uterin(datorita profesiei). Sa nu uitam ca sotul ei, Imparatul Iustinian(527-565),intemeietorul in forma finala a bisericii Sf.Sofia (537), care era analfabet si avea un suport perforat pe care il contura pentru a fi semnnatura lui oficiala, prin care avea drept de viata si de moarte asupra supusilor si nu numai.
In familia noastra in linie directa, nu am avut bolnavi de cancer dar am avut, in rudele prin alianta.V-am povestit de mama mea vitrega Anisoara, care a murit de cancer in 1963, cum credea si se interesa mereu de un nou tratament, descoperit de invingerea cancerului si in care sa fie si ea beneficiara.Asa a murit cu gindul ca, in ultima clipa stiinta medicala, noile descoperii, o va salva de la moarte.
Vedeti, in acesti aproape 5o de ani, nu s-a inaintat apropare nimic. Nu numai
in domeniul cancerului.
De curind la tv. am vazut o emisiune, in care erau intrebati 3 oameni, ce au mincat de a ajuns, la peste 1oo de ani(aratau ca de 7o de ani, fumatori toata viata).Unul a spus ca, minca zilnic cartofi prajiti, altul zilnic friptura de vita si al treilea zilnic whisky. Ce concluzie puteti trage de aici? Fiecare cu soarta lui. Ca miine nu mai putem trage, nici un pirt neprotejati, caci nepoate contamina cu cancer. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu