Mesaje de Crăciun

Asta e una din fricile mele! Să scriu mesaje de Crăciun, de Anul Nou, de Paşte! E o adevărată corvoadă ideea că trebuie să scriu astfel de texte. Nu activitatea în sine mă oboseşte, cât gândul că este un fel de obligaţie. Să stai să cauţi prin agenda telefonului toţi cunoscuţii, să îi împarţi în nu-ştiu-câte grupuri (căsătoriţi, necăsătoriţi, bărbaţi, femei, mame, prieteni, etc.) şi să te apuci să scrii pentru fiecare câte ceva.
Detaliile tehnice mă omoară! Să încep sau să termin cu Sărbători fericite!? Să zic neapărat de sănătate! Să zic sau să nu zic de noroc, că unora nu le place cuvântul? Să zic neapărat de împlinirea tuturor dorinţelor, asta place tuturor! Să adaug câteva versuri sau să surprind prin combinaţia de cuvinte? Şi aşa mai departe... Vă imaginaţi de ce este un chin pentru mine să scriu mesaje. Numai că nu am încotro.
Aşa că mă apuc şi scriu. Nu îmi plac mesajele copiate, deci trebuie să compun. Asta nu a fost niciodată o problemă pentru mine. Mai greu e cu alegerea celei mai bune formule din multitudinea de idei. Apoi, trebuie să mai ţin cont şi de persoană, să nu cumva să scriu ceva ce nu i-ar plăcea sau ar supăra-o. Până la urmă, ca la orice sărbătoare, zilele vin şi trec, trece şi perioada mesajelor şi rămâne mulţumirea că mi-am făcut datoria încă o dată.

Vreţi un sfat din partea mea? Atunci nu copiaţi mesaje gata-făcute de pe internet sau mai ştiu eu de prin ce locuri. Scrieţi un gând bun care vă trece prin minte şi o urare şi e de ajuns. Dacă vă pricepeţi mai mult la cuvinte, nu vă opriţi să transmiteţi cele mai frumoase combinaţii. Până la urmă, mesajul este mesaj şi este frumos în sine şi pentru că vine din partea fiecăruia, din sufletul său!

Sărbători fericite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu