Gata!...

Gata!... S-a terminat cu Craciunul!... In cateva zile va pleca si 2009 de pe la noi, apoi... odata cu sf. Vasile, cu Boboteaza si sf. Ioan, cam... gata cu lantul de sarbatori de iarna. Vor mai fi si altele, insa... va trebui sa mai si muncim... Daca vom avea pe unde.
S-a spus ca vinovata este criza. Si totusi, s-ar parea ca inca isi va mai arata coltii la noi. Dupa ce (cel putin eu, dar si altii asemenea mie) mi-am cam luat adio de la orele suplimentare platite pe la servici, dupa ce (colac peste pupaza) a trebuit sa stau (vorba vine) in concediu fara plata (mai mult "fara plata" decat "concediu", caci nu prea iti poti permite sa lipsesti de la slujba oricand si oricum fara sa ii incurci si pe altii, acum stam cu totii (sau macar unii dintre noi) amenintati de spectrul somajului. Si macar daca am sti pana cand.
Uneori ma gandeam sa imi schimb meseria si sa ma apuc de altceva. Greu de tot, caci trebuie sa te bazezi oarecum pe ceva ca sa iti permiti sa te "plimbi" dintr-un servici in altul, mai ales daca vrei sa castigi suficient de mult ca sa traiesti cat de cat decent. Si cu atat mai greu cu cat, pe masura ce inaintezi in ani de viata, nu te mai bazezi pe o sanatate de fier. Iar biciuirea unui organism care incepe, la un moment dat, sa nu te mai asculte cum ar trebui e curata sinucidere.
Vom trai si vom vedea ce se va intampla la anul... si la mai multi ani. Daca vom mai trai! Pe aici sau pe altundeva...

8 comentarii:

  1. Au trecut,maine lumea merge din nou la treaba...va veni si noul an,il asteptam desi,vorba ta cine stie ce ne va duce...sa speram totusi ca bine...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. să-nţeleg că eşti din acei 1.600.000 de bugetari care-şi primesc leafa din impozitele plătite de alţii ? În 2004 erau 800.000...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt bugetar si eu... Si platitor de impozite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si... apropo... in sectorul unde lucrez e deficit de cadre.

    RăspundețiȘtergere
  5. Poti sa faci Cristina, mai mult decat iti nchipui ca poti. Ti-ai tras deja doua bariere in fata, programe negative din care iti va fi greu sa mai iesi: varsta si sanatatea. Ia incearca sa le elimini din ecuatie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Varsta? La naiba, am abia 42 de ani... neimpliniti... Din pacate, sanatatea mi-a fost nitelus cam "zguduita" la un moment dat. A fost, poate, de vina stresul si o usoara suprasolicitare, dar ma lupt sa imi revin... Trebuie...
    Stiu... Sunt sigura ca pot sa fac mai mult, chiar sa fac si altceva decat meseria mea de pana acum, fie si doar pentru a-mi rotunji veniturile. Si sunt sigura ca se poate. Vom vedea daca am dreptate sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina,daca vrei poti,eu asa imi spun mereu...si pot!!!!trust me!:) si sa-ti mai spun un secret...am 58 de ani,ii port cu mandrie si denmnitate,nu ascund varsta ..iar tu, 42 neimpliniti...deci?Curaj!

    RăspundețiȘtergere