Ganduri...


Vorbeam azi pe YM cu un amic virtual,de profesie psiholog,ne-am cunoscut pe un site de dating unde el facea un studiu legat de barbatii de pe site...se pare ca i s-a parut interesanta descrierea mea si m-a abordat.
Discutia pe care am purtat-o era una legata de viata,de efemeritatea ei,si dupa el dupa conceptia lui,se pare ca viata ar trebui traita asemeni unui jucator,adica sa risti totul,pentru clipa de fata,pentru ca urmatoarea n-ai de unde sa stii ce iti va aduce...
Ok!!!...dar ma intreb cati dintre noi fac asta? cati traiesc la maxim clipa?Cati traim cu bucurie clipa,cu intensitate fara sa fim cuprinsi de teama?fara sa ne simtim vinovati?fara sa ne gandim la iad sau la rai?
Eu mi-am daruit dragostea,mintea si sufletul celui de langa mine vreme de 27 de ani...dar am ramas cu picioarele pe pamint,altminteri sunt taur,nici ca se putea altfel....:))N-am "dezertat" niciodata din postul meu,nu m-am tanguit nimanui,dimpotriva,sotul  meu desi poate avea si el pacatele lui,deh!!!ca toti barbatii,ca doar nimeni nu-i perfect,n-a fost ponegrit nimanui niciodata,ba mai mult daca cineva incerca s-o faca,apoi sa te tii,i-o retezam din prima...incat nici nu apuca sa spuna ceva denigrator la adresa lui...ca deh!!(din nou),ca nici noi femeile nu suntem mai bune cand ne intalnim...ce ne mai place sa -i purtam in vorbe...
M-am luptat cu mine insami,m-am reinventat ,m-am reconstruit cand a fost cazul...dar nu m-am lasat...nu va dati batute fetelor,viata e frumoasa si merita s-o traim asa cum se cuvine,cu bucurie,cu speranta si incredere.
O zi cu mult senin in suflet!

10 comentarii:

  1. Multumesc, Tasha! Sa stii ca mesajul tau si-a atins tinta, cel putin la mine!

    Carpe diem! - titlul blogului meu chiar asta inseamna "Traieste clipa!", si asta incerc sa fac, s ama bucur de fiecare clipa pe care mi-a dat-o D-zeu pe acest pamant plin de minuni.. numai ca uneori, nu le vedem. De cativa ani, incerc sa casc bine ochii si sa le vad...
    Viata este frumoasa, si chiar daca nu-i tot timpul asa, incerc s ama montez pozitiv!

    Acum sunt incarcata pozitiv pentru o bucata de timp, ptr ca acum 10 min m-am intors de la Manastirea Voronet... Doamne ce minunatie! Si manastirea, dar si peisajul!!!.. a inceput s aninga ca in povesti, maicutele cu povete de suflet, Sf. Stefan cel Mare, care a ctitorit manastirea, de ziua lui...

    Minunat!

    O zi la fel de minunata iti doresc, in Viena! Stiu ca fain tare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea,numai citind Voronet si am simtit un fior,cum ma strabate,ce bucurie pe tine ca ai putut sa mergi azi acolo,cred ca a fost frumos,albatru manastirii,zapada,brazii,padurea,incarcatura spirituala,te-ai remontat,te cred!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Carpe diem si memento mori au devenit si pentru mine ghidul in viata ce mi-a mai ramas,moartea lui prematura,la numai 50 de ani m-a trezit la realitate....mi-am dat seama cat suntem de trecatori...:(
    Acum incerc sa ma bucur de tot ce n-am facut pina acum,vad lumea...calatoresc si ma bucur de viata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca a trai clipa de fata se poate si fara sa ne gandim la rai sau la iad. Depinde foarte mult din ce perspectiva privesti.
    Eu cred ca daca stii cine esti si ce vrei, mereu lupti pt scopul tau, dar in acelasi timp nu faci din insasi atingerea scopului un scop in sine. Apoi, e important sa iei fiecare clipa asa cum vine, deoarece daca incerci sa o schimbi, nu faci decat sa treci pe langa clipa si...clipa a disparut!


    Imi place cum scrii!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Da,Monica,asa e,sa acceptam momentele caci daca vom fi mereu nemultumiti,nu rezolvam nimic,dimpotriva ne arunca intr-o stare de deprimare,si asta nu foloseste nimanui...
    Mi s-a intamplat de multe ori in momentele in care imi venea sa dau palme sortii sa-mi apara o raza de lumina,care sa-mi schimbe pe loc starea.

    RăspundețiȘtergere
  6. E o observatie buna - sa accepti momentele!!! Pentru ca daca o barca este prinsa intr-o furtuna pe mare, vaslasul are mai mari sanse de supravietuire daca se lasa purtat de mania valurilor, decat daca lupta impotriva lor - zbucimunul si lupta il vor adanci mai tare.

    Zbucimunul si lupta impotriva a ceva va alimenta negativ acel ceva care va lua amploare... am invatat de curand ca NU E BINE SA LUPTI IMPOTRIVA A CEVA, CI SA PLEDEZI PENTRU CEVA!!!!

    Nu luptati impotriva razboiului ci pledati pentru pace, nu luptati impotriva fumatului, ci fiti pentru o viata sanatoasa.. etc!

    Eu sunt PRO!!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoasa comparatia ta,imi place cum gandesti...si eu sunt de parerea ta.
    Sa pledam pentru pace!pentru o viata sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ne lasam Dane,suntem mereu pe pozitie!;)
    Dar fara voi...suntem pe nicaieri,vorba lui sculptorului Vida Gheza,care daca nu stii de unde a pornit,apoi iti poverstec eu..cica Vida Gheza gaseste in curtea unui taran un lemn numai bun de sculptat,il intreba pe om cat cere,nu se tocmeste,dimpotriva ii lasa mai mult,dar cu conditia sa-l transporte la domiciliu.Ei,si vazand taranul nostru cat e de marinimos artistul ce-si zice???"apoi daca domnul aista,o fost ase darnic cu mine,hai sa-i darabesc lemnul"si-l duce bucatele la artist acasa...cand vede artistul lemnele taiate ca de foc,se ia de cap si-i spune:"apoi omule,amu' is pe nicari"...so? :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ah, ce mi-a placut! Ca-n filmele cu Benny Hill!:))

    RăspundețiȘtergere