Eviscerează-mă, Miorițo. (Acest post nu este pentru cei slabi de înger)

Pentru 9 din zece români, știrile de la ora cinci sunt un adevărat subiect tabu. Când auzi babele în tramvai discutând despre funcționarul public care și-a ucis cu bestialitate amanta și i-a aruncat cadavrul în Dâmbovița și pe urmă s-a sinucis cuprins de remușcări (țineți mine, era vorba de AMANTĂ, probabil pe nevastă n-ar fi plâns-o atât de tare), parcă te cuprinde un gând sumbru și un sentiment malefic în urma căruia parcă îți vine să-ți bagi... în fine, înțelegeți voi, e nasol. Și am stat și m-am gândit pe tema asta... cum să nu fim o nație de criminali violenți și lipsiți de scruFule (până când apar mustrările de conștiință, bineînțeles) când o parte serioasă din literatura noastră este presărată cu țărani care se ucid din dragoste, cu balade rasiste și romane psihologice pe care nu le poate ințelege tot românul? De ce Badea Gheorghe din Cucuieții din Vale are sentimente diabolice cu oile sale? Pentru că l-a fascinat prea mult Balada Miorița. (Să mă ierte iubitorii de literatură care citesc acest post, nu vreau să denigrez literatura, o respect, nu fac decât să critic blând o mică parte a ei.).
Așadar, o trupă de "muzică creștinească" (citat din videoclip) underground, a decis să compună o piesă de dragoste inspirată din fapte reale, de tipul celor prezentate la faimoasele și BESTIALele Știri de la ora cinci.

Refren:

"Iubește-mă!!!" - pesemne don Juanul în cauză se simte nedorit de către nevăstuică, și parcă și-ar dori mai mult.

"Trântește-mă" - sentimentul evoluează atât de mult, încât vorbele nu mai sunt o soluție. O doză sănătoasă de frecție cu toporul este necesară.

Strofa I:

"Găină bătrână,
Face ciorba bună,
Caldă și grăsună,
Mere c-un jinars de prună"

Aici se demonstrează înclinațiile acestor indivizi către femeile în vârstă.

Strofa II

"Ai să vezi cât îs de dur,
Nu-s jucărie,
(Nu pot să scriu versul ăsta pe motiv de omenie și respect pentru ceilalți, dar menționez că rimează cu primul.)
Ca la pușcărie!"

De aici reiese patosul cu care individul își exprimă dragostea carnală față de victimă.

Refren -

Strofa III

"Treci încoa mătușă,
Să te trântesc de ușă,
N-ai mai fost în pat,
Cu așa bărbat!"

Din nou super-patosul se face simțit.

"Un Romeo original,
Prost dar dotat,
Un gentleman blând și suav,
De invidiat!"

Aici apare elementul surpriză. Autoportretul individului este realizat cu precizie, accentul cade numai pe lucrurile relevante, deși impresia creată nu este una omenească, ci mai degrabă animalică.

Următoarele fragmente ale melodiei mutilează prea rău limba noastră dulce, și nu vor fi incluse, dar cred că până acum v-ați dat seama despre ce este vorba. Pentru cei cu stomac tare și mintea deschisă, îi invit să urmărească videoclipul, cu toate opțiunile incluse.

În alte cuvinte, fraților, scoateți ce e mai bun din cultura noastră, nu subtilitatea de cărămidă în fereastră... Acele capodopere au rolul de a ne arăta ce NU e bine să facem, nu CE să facem. Un renumit actor român (nu vreau să dau nume) a exclamat "Scoateți Miorița din manuale!" exact din acest motiv. Rog pe cei care nu au înțeles mesajul să nu îmi atace stilul bont de a privi problema, și să nu vadă în "diferit" ceva "prost". Dacă am ofensat pe cineva, îmi cer mii de scuze, dacă simte cineva nevoia să-mi facă frecție cu toporul îi rog să nu cheme echipajul TV la eveniment, iar dacă dorește cineva să critice pașnic acest punct de vedere, este binevenit și-i promit o bere. V-am pupat!

3 comentarii:

  1. pe mine nu m-ai supărat, îți mulțumesc pentru comentariul elaborat, pentru că, prin tine, am fost scutită să ascult asemenea porcitură, în același timp fiind pusă la curent cu mințile superioare ale compatrioților mei. eu îți mulțumesc, ai fost delicios.

    RăspundețiȘtergere
  2. Miorita este o facatura . Alecsandri a preluat balada si a umblat la butoane.

    RăspundețiȘtergere
  3. Selena, nu cred ca am fost clar. Cine nu accepta aceasta "porcitura" nu comenteaza. Din nou spun ca nu vreau niciun comment de la dumneavoastra in conditiile astea. Imi pare rau de "porcitura" creata. Sper sa fie ultima data cand va mai supar atat de rau.

    RăspundețiȘtergere