Camere Live Brasov

Salut! Numele meu este Bogdan si sunt din Brasov.
Ca si prim articol pe acest blog, m-am gandit sa scriu despre orasul meu. Nu te voi plictisi cu lectii de istorie, sau cu turismul de aici. Insa voi scrie despre o initiativa foarte interesanta a unei fime din oras si a primariei orasului de la poalele Tampei.

Este vorba despre niste camere video al caror scop, banuiesc eu, era sa supravegheze traficul pe marile artere. Partea foarte interesanta este ca s-au gandit ca unele din aceste webcam-uri sa poata fi accesate online, astfel incat oricine poate avea o imagine a Brasovului.

Aceste webcam-uri pot fi accesate live pe http://mybrasov.eu. In 2008, cand am aflat pentru prima data de existenta lor, erau disponibile doar 3, urmand ca in 2009 sa se alature si webcam-ul din fata Garii Brasov.

In multe orase ale lumii mai exista astfel de webcam-uri, cu ajutorul carora vizitatorul isi poate face o idee a ceea ce se intampla in orasul respectiv: de la traficul rutier si aglomeratia urbana, pana la starea vremii.
Nu stiu in Romania daca mai exista astfel de site-uri sau webcam-uri care sa poata fi accesate de oricine doreste, asa ca, te rog pe tine cititorule, daca mai cunosti existenta unor astfel de site-uri din Romania, sa le impartasesti tuturor prin intermediul acestui blog.
Poate ar fi o idee foarte buna sa facem o lista a tuturor oraselor din tara care ofera astfel de imagini live.

Pentru cel care calatoreste prin tara va fi un ajutor extraordinar sa poata accesa internetul, inainte de a pleca la drum sau, de ce nu, chiar in timp ce este pe drum, si sa vada, de exemplu, starea vremii in orasul in care vrea sa ajunga.

De cate ori nu s-au anuntat, la emisiunile Meteo, ploi si vijelii in anumite orase si, de fapt, a fost o zi insorita fara nicio rafala de vant? De cate ori nu s-au anuntat ninsori si, de fapt, nici macar nu a plouat, d-apoi sa mai si ninga?

Initiativa mi se pare foarte buna si sper ca ideea sa fi devenit deja realitate si in alte orase ale tarii. Felicitari celor implicati in acest proiect si, bineinteles, asteptam webcam-uri in cat mai multe zone din oras si din tara! :)

5 comentarii:

  1. Bine ai venit:)...mult succes si toate cele bune:)

    RăspundețiȘtergere
  2. :D Draga autor, Resita se bucura de un webcam :).

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.primaria-resita.ro/livecam/livecam.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Aveti aici o pagina ajutatoare: http://romanialivewebcam.blogspot.com

    Sa speram ca pagina respectiva va fi disponibila permanent si reactualizata periodic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aveti un primar destoinic.:)
    Nu-si pune si la el in birou unul ca sa vedem ce face?
    Asa ar trebui sa aibe toti primarii si politicienii .

    RăspundețiȘtergere