:: Vine, vine primavara!

Titlu: Vine, vine primavara!
Autor:: http://ebobita.wblog.ro/
Articol: Aseară, m-am despărţit de membrii familiei, pentru binemeritata odihnă după o zi de muncă epuizantă, urându-le NOAPTE BUNĂ! şi cu speranţa că totuşi vom scăpa în scurt timp de iarna care parcă ne calcă pe nervi, zi de zi, ceas de ceas. Totuşi, fiind sub influenţa prognozelor meteo, afişate cu încredere pe toate canalele media, am făcut şi remarca: Mâine ne vom trezi într-un peisaj mirific de iarnă!

Dimineaţă, îmi era teamă să îmi deschid ochii şi să privesc spre acoperişul vecinului, de teamă să nu se întâmple ceea ce cu toţii ştiam de cu seară.

Totuşi, aşa era. Un peisaj care te duce cu gândul la sărbătorile de iarnă, deşi se apropie cu paşi repezi Paştele, la săniuş şi la frica de a ieşi pe străzile acoperite de zăpezi şi de care nu se prea îngrijesc edilii, dar nici cetăţenii (nb: nu am "încălţări de iarnă" la maşină) .

Încrezători în vremurile care va să vină, am început ziua cu un cântecel pe care l-am învăţat în grădiniţă, Vine , vine primăvara!…., ca pe un colind care ar vesti acest anotimp de trezire la viaţă, sau mai degrabă ca o incantaţie care să determine spiritele să aducă mai repede semnele renaşterii. Nu vă pot explica cum arăta o întreagă familie care cânta din toată inima un cântecel, naiv, de altfel, dar care ne ridica moralul înainte de a începe o nouă zi de iarnă în plină lună martie.

Să aveţi o primăvară frumoasă şi cu toţii în cor, un cântecel frumos să cântăm:

Vine, vine primăvara,

Se aşterne- n toată ţara,

Floricele pe câmpii,

Hai să le-adunăm copii.

La, la , la la, la, la, la, la,

la, la, la, la ,la, la, la…..

Cucul, cucul strigă tare,
Pitpalacu-n luncă sare,
Mieii zburdă pe câmpii,
Hai să ne jucăm, copii.

La, la , la la, la, la, la, la,

la, la, la, la ,la, la, la…..
--
Visitor Ip: 10.96.34.179

Un comentariu: