:: Kira Kiralina , moderna

Titlu: Kira Kiralina , moderna
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto Ledy Gaga

Cind in adolescenta am citit nuvela lui Panait Istrati, Kira Kiralina am fost oripilata, de felul cum punea scriitorul problema. Vazusem filmul Codin, in care era descrisa mizeria fizica si morala a oamenilor, de la mahalaua de linga portul Braila.
Ca sa citesc mai mult despre viata de aproape un secol, din Braila am inceput sa citesc nuvelele lui.
Kira Kiralina m-a impresionat cel mai mult si am criticat scriitorul in gind, cind a spus despre Kira Kiralina, care era o fetita cam de 12 ani dintr-o familie sarmana, slabuta care cara, una sau doua galeti cu apa si se oprea ca sa lase galetile jos, din 1o in 1o m, sa se mai odihneasca.
Scriitorul spunea ca aceasta fetita urmeaza sa fie in scurt timp prostituata, in port ca orice fetita saraca si care trebuie sa aduca bani in casa pentru intretinerea familiei. Acest lucru era o binecuvintare pentru familie, care se socoteau scapati de griji.
Panait Istrati spunea ca mama lui(singura), era spalatoreasa cu ziua, dar nu le-a lipsit niciodata de pe masa de Craciun porcul si de Paste mielul.Leul era leu aur.
Nu m-am gindit niciodata ca acum in mileniul 3, tara noastra se bazeaza pe aceste activitati in tara si strainatate.Cine crede ca pitipoancele cu mini, machiate strident in occiodent fac menaj la fam.bogate?Numai unul neintreg la minte poate crede ca ,aceste prostituate de minaa treia care nu isi fac nici igiena personala in locurile intime, din cauza unghiilor lungi incirligate de 1o cm., sint folosite in mod onorabil.
Familiile stiu dar, lauda vrednicia odraslelor si progresul fam.economic, cu aportul hotaritor al prostituatelor mascate, din familie.
Cred ca democratia a venit la noi in tara, peste noi ca o povara intr-o tara nepregatita social. Se spune ca noi, nu avem societate civica si de aceea merg lucrurile asa rau si din rau, in mai rau.
Ce poate fi mai bine pentru guvernantii nostrii? Noi ne ocupam de toate prostiile si de suB nasul nostru s-au topit cei aproape 2o mild.euro, in buzunarele cui? Caci guvernanti spus ca s-au astupat gauri.Or fi avind dreptate ei si nu stim noi, despre ce gauri este vorba. Sa nu fie vorba despre acelea rosii si inflamate pe care le-am vazut eu la un sait porno pe care l-am accesat intimplator(poate a costat si tratamentul, in strainatate desigur).
Dar lasind rautatile la o parte, pot sa spun ca, toata anarhia de la noi din tara(termenul a fost folosit prima data cum am mai spus in legatura cu fratele lui Lenin care a vrut sa-l asanineze pe tar, si a fost spinzurat),foloseste din plin devalizarii tarii.
Se intreaba la tv.de ce in Grecia(unde s-a furat enorm, si mai mai avem putin pina sa-i ajungem), exista societate civila?
La noi nu exista, de aceea bandele de tilhari si tigani au preluat conducerea, impartind-o pe felii a mahalalelor marilor orase.
Cum ca sa fie in trend gaspodinele de la mahala preiau apucaturile tigancilor.
Asa ceva intr-o tara, cu o societate civila sanatoasa nu s-ar putea intimpla, ar fi fost inconjurati de oameni morali si ar fi extras poroiul acesta, de pe obrazul natiei noastre.
Dar ne complacem sa traim cu, conducerea tiganilor asupra noastra si guvernantii sint bucurosi ca ne-au dat ocupatie si la tv.privim discutii intermiinabile despre constitutie, in care sint atrasi si ziariastii pe care ii intelegem, vor sa manince si ei o piine pe termen lung.
Dupa vechiul principiu, lungeste mereu si nu termina munca niciodata, caci ramii fara pine. Sau boala lunga, moarte sigura.
Capul sus,. pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu