:: Sperante desarte !!!

Titlu: Sperante desarte !!!
Autor:: Odorica Ion
Articol: V-am mai poverstit ce mult eu, impreuna cu colegele de la laborator, ne doream sa traim numai o zi, dupa moartea lui Ceausescu, sa vedem si noi cum este o zi fara dictatura lui ingozitoare, impreuna cu Codoi.
Atunci cind dupa demonstratia de la 21 dec.1989, lumea nu indraznea sa se bucure si tacea timpul incordat, asteptind derularea evenimentelor, pe 22 s-a produis o declansare a tuturor sperantelor, tinute in friu zeci de ani.Noi nu ne mai puteam incape in piele de bucurie. La autobuzele unitatii militare unde lucram lumea era vesela, soferii claxonau, Ceausestii fugisera cu elicopterul si se zvonea ca ajun sesera pe sosea intr-o masina Dacia alba.Abia am ajuns acasa, intr-un suflet si nu m-am mai desprins de tev.alb-negru sa vedem daca l-au prin si pina la urma s-a anuntat ca au fost prinsi.
Parca intr-un hambar si dusi la o unitate militara de la Pitesti.
Noi eram toti beti de fericire, chiar ca merita sa murim a doua zi, caci ne facuseram plinul de bucurie. Mai bine muream caci, cea urmat a fost si este dezastruos pentru noi toti si pentru viitorul nostru.
Mie, mi s-a confirmat faptul ca inghetarea tuturor deciziilor politice, era suspecta. Abia parca pe 9 ian.199o, citind in Romania Libera un articol de Octavian Paler, am constatat ca, aceeasi parere, dar cu vorbele intelepte si mestesugite o avea si maestrul.
Acesta era adevarul, se tineau lucrurile pe loc, pentru a pune la cale jefuirea Romaniei si implicit a poporului, care dureaza si acum si v-a mai dura pina la falimentarea definitiva a tarii.Noi, sa ne ducem unde om vedea cu ochii si in tara noastra draga si bogata sa vina altii mai capabil sa faca aici raiul pe parimnt(sau sa ramina tiganii, ca si furatul o o meserie banoasa care te imbogateste).
Revenind la oile noastre, ar fi pentru mine un gind prea indraznet sa cred ca voi mai apuca, sa traiesc acest sentiment de bucurie si usurare pe care l-am trait la caderea lui Ceausescu si acum cind v-a veni caderea tuturor derbedeilor politici, care ne-au amanenat tara si pe noi impreuna cu ea.
Nu stiu ce alte magarii si mirsavii vor urma, daca nu este pregatita o alta garnitura de politicieni tineri si cinstiti sa le ia locul, dar bucuria imensa, adrenalina chiar efemera iti da o voluptate, pe care numai asa o intilnesti, cind crezi ca toata mizeria umana, a unei tari ai dat-o la spate si pornesti increzator spre un viitor incert, poarte dezamagitor. As vrea, dar nu cred, sa am in minte si in suflet bucuria unei sperante chiar nerealizabile, m-as insanatosi, as fi de 2o de ani. As vrea sa mai traiesc odata, betia euforica a fericirii inselatoare.Ar fi prea frumos sa fie adevarat !
Capul sus, pieptul inain te !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Un comentariu: