Soneria

Nu stiu daca ati observat, soneria de la usa apartamentului il defineste, de regula, pe cel ce locuieste in el. La usa omului simplu, a muncitorului, este montata o sonerie la fel de simpla, cu un tiriit mai lung sau mai scurt dupa cum apesi pe buton. Cei care au depasit acest statut, medici, notari, avocati, stomatologi, si-au montat sonerii care scot tot felul de triluri, mugete de vaca, sirene de vapor, etc
Si in fine a treia categorie, cei care au fost suficient de destepti ca sa fure fara sa fie prinsi ( deocamdata? ), adica miliardarii, si-au montat la portile domeniilor, interfoane, camere video, laseri, curent electric, etc, iar pe usile din metal antitanc ale apartamentelor, aristocraticul ciocanel. Bucatica asta de metal defineste imensa dorinta a posesorilor de a face parte din lumea buna.
Din nefericire, pentru ei, acesti parveniti vor fi priviti cu acelasi dispret si de lumea din care au plecat si de lumea in care vor sa intre si din care nu vor face niciodata parte cu toate miliardele lor.

2 comentarii:

  1. Tocmai mi-am dat seama ca nu am niciun fel de sonerie! La mine e pe principiul cioc cioc. CUm ma defineste chestia asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. mie ami trebuie cum functioneaza ea

    RăspundețiȘtergere